Eredményt hirdettek

2022.06.20. 07:00

Meghatározó az iskolavárosi múlt Kőszegen

Kőszeg iskolavárosi identitásának erősítését, a múlt feltárását és a jelenlegi diákok bevonásával való megismertetését célozta a Kőszeg Iskolaváros alkotópályázat. A napokban eredményt hirdettek.

Vas Népe

A Zwingerben hirdették ki az alkotópályázat eredményeit

Forrás: VN/IASK

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (iASK) Kőszeg Iskolaváros alkotópályázatának felhívására alsó és felső tagozatos általános iskolások, középiskolások munkáit várták egyénileg vagy csapatban. A diákok két kategória közül választhattak: Kőszeg legendás tanárai és diákjai vagy Büszke kőszegi diák. Kilencvenhárom diák 69 egyénileg vagy csapatban készített pályaművet küldött be. Az öttagú zsűri az ötletük eredetisége, kreativitásuk, a kivitelezés minősége és a befektetett munka alapján értékelt. Csütörtökön a Zwingerben hirdettek eredményt. 

Alsós, felsős és középiskolás korosztályban egyéni és csapat kategóriában díjazták az első három helyezettet, különdíjakat is kiosztottak, amelyekhez az iASK főigazgatója, Miszlivetz Ferenc professzor; Básthy Béla polgármester és az iASK munkatársai, Petkovits Mária, Bokányi Anna és Takácsné Varga Ágnes gratuláltak. A pályázat minden résztvevője „Kőszeg, iskolaváros” logós tornazsákot vehetett át. A művekből nyílt kiállítás augusztus végéig tekinthető meg a Zwingerben, majd körútra indul a város iskoláiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában