Közgyűlés

2022.06.27. 12:13

Megvizsgálják: bevezethető-e a négynapos munkahét a szombathelyi városházán

Tömböly Ágnes

Forrás: Szendi Péter

Nyugat-európai példákra hivatkozva vetette fel a hétfői közgyűlésen Czeglédy Csaba képviselő (független) annak ötletét, hogy a négynapos munkahét bevezetését a szombathelyi önkormányzatnál is fontolják meg. Szerinte ezzel az intézkedéssel példamutató módon, úttörőként indulhatna el a szombathelyi önkormányzat mások előtt. 

A képviselő javasolta megvizsgálni azt, hogy a polgármesteri hivatalban bizonyos területeken - ahol ez lehetséges - hat hónapos próbaidővel bevezethető-e a négynapos munkavégzés. Kitért arra is, hogy ezzel kompenzálni lehetne a városházán dolgozókat, továbbá szerinte a döntésnek munkahelymegtartó hatása is lehetne. 

Nemény András polgármester úgy reagált: minden motiváló eszköz fontos lehet a munkaerő megtartásánál, hozzátéve: ez lehet az irány a nagy cégeknél is. Szeptemberre megvizsgálják, adottak-e jogszabályi lehetőségek és a közgyűlés elé terjesztik a javaslatot. A polgármester leszögezte azt is: az intézkedés természetesen nem vonatkozna a városvezetésre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában