Hatodszor rendezték meg a versenyt

2022.06.03. 15:02

Népdalos óvodások és iskolások a színen Pecölben

Két év kihagyás után csütörtökön ismét megtartották a Gróf Erdődy Ferenc Tagiskola hagyományos népdaléneklési versenyét.

Polgár Patrícia

Németh Bianka Patrícia, Szendrei Júlia Róza

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: Foto: CSG

 A versenyt nyolc évvel ezelőtt az iskola frissen kinevezett igazgatója, Süle Miklósné hívta életre, aki azóta is a rendezvény fő szervezője. A pandémia miatt két év kihagyás után idén hatodjára tartották meg az évek alatt megyeié bővült versenyt, ahova az óvodás és az általános iskolás korosztályból vártak versenyzőket. A csütörtöki rendezvény az iskola Napfény Alapítványa által a Magyar falu program pályázatán elnyert 350 ezer forintból valósulhatott meg. A versenyt a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója, Rozmán László nyitotta meg. 

Idén tizenkét általános iskola: az egervölgyi, a győrvári, a gyöngyösfalui, az ikervári és annak két – sótonyi és pecöli – tagiskolája, a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola, a celldömölki Ádám Jenő-zeneiskola és annak jánosházi tagozata, a jánosházi Batthyány-iskola, a sárvári Nádasdy és Gárdonyi iskola diákjai, továbbá két óvoda – a pecöli és a lukácsházi – ovisai szerezhettek öt korcsoportban kiemelt arany, arany, ezüst és bronz minősítést szóló és csoportos produkció kategóriákban. A zsűriben ezúttal is ott ültek a vasvári zeneiskola pedagógusai: Farkas Anikó zsűrielnök és Karvalics Loretta, valamint Mándli János, Pecöl polgármestere. 

Müncheni tartózkodása miatt gróf Erdődy László ezúttal nem tudott részt venni a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában