Tanácskozás

2022.06.03. 09:00

Őrségi református főgondnokok együtt

Tanácskozáson vettek részt a református egyházközségek főgondnokai.

Tóth Judit

Főgondnokok a szentgotthárdi református templom bejáratánál

 A konferencia elején Sisakné Páll Klára lelkésznő tartott áhítatot, rövid igei magyarázatot, majd felolvasták a konferenciát kezdeményező Szabadi István esperes levelét. A református templomban dr. Juhász Sándor, az Őrségi Református Egyházmegye főgondnoka köszöntötte az egyházközségeket képviselő főgondnokokat. Bevezetőjében elmondta, hogy azért van szükség ilyen jellegű találkozókra, mert a gyülekezetek élén a lelkipásztorok mellett hitben járó, felelős presbiteri vezetők kellenek, akik méltó módon képviselik és irányítják a gyülekezeti életet.

– Ebben a kihívásokban teli, folyamatosan változó világban egyre több érthetetlen és értelmetlen dolog történik körülöttünk. Ezek a negatív jelenségek mindennapi életünk, kultúránk minden egyes területét érintik, erkölcsi, jogi, lelkiismereti, önrendelkezési, vallási értelemben egyaránt – mondta dr. Juhász Sándor főgondnok, majd hozzátette: – Jézus élete a jászoltól a keresztfáig a böjtölésről, az áldozatvállalásról, a szeretetről szólt, aki gazdag lévén szegénnyé lett, hogy mi az ő szegénysége által gazdagodjunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában