Ítélet

2022.06.20. 12:17

Rendőrautónak hajtott az ittas sofőr Szentgotthárdon

Ítélet született a nő ellen, aki tavaly karácsonykor ittas állapotban ütközött egy rendőrautóval Szentgotthárdon.

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Körmendi Járásbíróság előkészítő ülésen járművezetés ittas állapotban vétsége miatt 345.000 forint pénzbüntetésre és 2 év 2 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat - olvasható a Szombathelyi Törvényszék oldalán.

A tényállás szerint a vádlott 2021. december 23-án este ittas állapotban közlekedett a tulajdonában lévő Ford személygépkocsival Szentgotthárdon a Hunyadi utcában a vasútállomás felől Ausztria irányába, amikor a városi temető előtti útszakaszon áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol érintőlegesen nekiütközött az ott szabályosan várakozó és szolgálati feladatait ellátó rendőr által használt Suzuki szolgálati személygépkocsi bal oldalának. A baleset során személyi sérülés nem történt. 

A vádlott a gépjárművet a közúton úgy vezette, hogy vérében 2,19 gramm/liter (ezrelék) alkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, amely közepes fokú ittas állapotnak felel meg. 

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában