A játszótér bővül

2022.06.29. 13:57

Segíteni gyűltek össze - Jótékonysági koncert a gencsapáti gyermekotthon javára - fotók

Haydn és Mozart klasszikus dallamai csendültek fel kedd este a székesegyházban a gencsapáti Gólyafészek Gyermekotthon javára szervezett nagy sikerű jótékonysági hangversenyen.

Vas Népe

A gencsapáti gyermekekért szólt Mozart motettája. Gál Gabi, Lakner-Bognár Nóra karnagy és a Savaria Szimfonikus Zenekar is a karitatív kezdeményezés mellé álltak

A Martinus Orgonafesztivál „különkiadása” volt az Exsultate, Jubilate című Haydn-Mozart est, melynek fellépői – a Lakner-Bognár házaspár által vezetett VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar, a Savaria Szimfonikus Zenekar, Gál Gabi énekművész, Lakner-Bognár András orgonaművész és a Güssingi Városi Kórus énekesei – zenéjükkel, énekükkel támogatták a gencsi gyermekeket.

A hangverseny ötletadója, Bogdán Krisztina, a gyermekvédelmi szakszolgálat munkatársa és a kórus tagja mutatta be a gyermekotthont és beszélt arról, hogy kültéri játszóeszközök vásárlására fordítanák a koncertből befolyt összeget. Szabó Anita, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola vezetője intézményük tevékenységéről szólt.

A Gólyafészek otthon lakói és munkatársai is készültek a koncertre. Életfa-festményt készítettek saját tenyér- és talplenyomataikkal (a gyökerek mi vagyunk, a felnőttek, az ágak, a hajtások pedig a gyermekek), kedd este pedig meglepetésműsorukkal álltak a templomi közönség elé. Aki segítene, július 15-ig támogatójegyet vásárolhat a szombathelyi Tourinform irodában, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar jegyirodájában, a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar tagjainál, az Isis galériában a felajánlott alkotások megvásárlásával és a Gencsapáti Gyermekotthonért Alapítvány 11100805-18884519-10000001 számú számlájára való átutalással, közleményben a Gólyafészek Gyermekotthon megjelölésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában