Találkozó

2022.06.29. 18:39

Százötvenen énekelték Vasváron: Galambszívet örököltem

Hegyháti nótakörök találkozóját rendezték meg Vasváron a magyar nóta és népdal napjához kapcsolódóan.

Tömböly Ágnes

Forrás: Vasvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat Kánya László elnök vezetésével pályázat útján valósította meg a rendezvényt, ahol mintegy százötvenen vettek részt. A nemzetiségi önkormányzat elnöke mellett Tóth Balázs, Vasvár polgármestere is köszöntötte a Nagy Gáspár Művelődési Központban a vendégeket és a fellépőket.  

A programban elhangzottak Kánya László zeneszerző nótái, azokat Csuti Csaba magyar nóta énekes adta elő komplett cigányzenekari kísérettel. 

A vasvári és a környékbeli - gersekaráti, telekesi, andrásfai, csehimindszenti – nótakörök mellett fellépett a Fertődi Férfi Nótakör és a szombathelyi Herényi Nótakör is. Ezt követően a Vasvári Kármentő Népzenei Együttes színvonalas műsora színesítette az estét, majd a cigányzenekar következett idősebb Kánya László prímás vezetésével és Csuti Csaba magyar nóta énekes szereplésével.

 

A közös éneklés sem maradt el: a „Galambszívet örököltem” című nótát a sztárvendéggel együtt, cigányzenekari kíséret mellett énekelték a nótakörök, majd a rendezvény fővédnöke, V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos mondott záróbeszédet. 

Táncmulatsággal zárult a rendezvény, a zenét ifj. Kánya László és Horváth Richárd szolgáltatta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában