Helyi közélet

2022.06.26. 11:14

Szent Iván-éj Sárváron: a tűz volt az éjszaka főszereplője

A Nádasdy Kulturális Központ Szent Ivá-éji rendezvénye a sárvári várban előadásokkal és koncertekkel kezdődött, majd a tradíció szerint fáklyás felvonulás a város tavaihoz, ahol az éjszakában a tűz volt a főszereplő.

Pajor András

A Nádasdy-várból a Csónakázó-tóhoz érkező fáklyás felvonulást máglya és tűzijáték fogadta Szent Iván éjszakáján

Forrás: Mogyoróssy Márton

A program Muzsikás Gábi különleges hangszereken és hangformáló eszközökön előadott koncertjével kezdődött, ezután a várkert színpadon az Apolló színház adta elő Pinokkió történetét. A nagyszínpadon a Black II Black koncertjével forrósodott az est hangulata. Az újra a régi felállásban fellépő csapat slágereire többen táncba is kezdtek. Ezt követően az EuroDance színház táncosai az István az király rockopera eredeti számaira készített táncjátékukat adták elő a színpadon.

Végül a várban tűzzsonglőrök léptek fel, majd több százan fáklyákkal vonultak át a Csónakázó-tóhoz, ahol meggyújtották a hagyományok szerint a Szent Iván éjszakájának a máglyáját. Azután a nyárközép ünnep zárásaként a tűzijáték fényei világították meg a tavak feletti égboltot Sárváron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában