Kézilabda

2022.06.25. 16:02

SZKKA: hosszabbított a fiatal kulcsjátékos - fotók

Meghosszabbította szerződését a Szombathelyi KKA kézilabda-csapatának fiatal irányítója, Pődör Rebeka.

Pum András

Forrás: Szendi Péter

Sajtótájékoztató tartott szombat délelőtt az SZKKA NB I/B-s kézilabdaegyüttese – jó hírrel szolgáltak szurkolóiknak. Az együttes csapatkapitánya, a saját nevelésű Pődör Rebeka – aki 151 találattal a góllövőlista harmadik helyén végzett – meghosszabbította lejáró szerződését a klubbal és marad Szombathelyen. A 20 éves irányítónak több NB I-es megkeresése, ajánlata is volt, de úgy döntött, hogy a fiataloknak is példát mutatva szeretne segíteni szülővárosának és nevelőklubjának a céljai elérésében. Ezek a célok az SZKKA részéről egyértelműek: egyből visszajutni az NB I-be.

– Valóban igaz, hogy több megkeresésem is volt az NB I-ből, de nem szerettem volna cserbenhagyni a szülővárosomat és a nevelőklubomat, az SZKKA-t  – jelezte Pődör Rebeka. – Célom, hogy a fiatal kézilabdázóknak példaképe legyek, és nem lett volna pozitív példa, hogy ilyen nehéz helyzetben elhagyjam a csapatot. Amikor szükség van rám, akkor itt kell maradnom. Egyértelműen az a célunk, hogy újra feljussunk az NB I-be, hogy a klub visszakerüljön a méltó helyére és Szombathelynek élvonalbeli csapata legyen.
Az SZKKA tiszteletbeli elnöke, dr. Hende Csaba nagyon büszke rá, hogy Rebeka a kiesés és a kecsegtetőbb ajánlatok ellenére is elkötelezett és hűséges szülővárosa, valamint nevelőklubja iránt.
– Figyelemreméltó teljesítmény, hogy csapatkapitányunk Pődör Rebeka a harmadik helyen végzett a világ egyik legerősebb bajnokságának góllövőlistáján – mondta dr. Hende Csaba. – Azonban nem csak a góljaival segítette a csapatot, hanem mentálisan, morálisan is kulcsfontosságú láncszem. Tiszteletreméltó és példaértékű ez a döntés a jövő reménységei szempontjából is, hiszen mindig szükség van példaképekre. Pődör Rebeka példakép lehet a pályán nyújtott teljesítménye miatt, de ez a mai hosszabbítás egy másik értelemben is példaképpé teszi őt, hiszen a szeretet és a hűség jellemezte a szavait.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közeljövőben további bejelentések is várhatóak az érkezők és távozókkal kapcsolatban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában