Öt éve alakultak

2022.06.14. 07:00

Születésnapot ültek a jákfai komédiások - Új hangtechnikai eszközeiket is felavatták

Megalakulásának ötödik évfordulóját ünnepelte szombaton a Jákfai Komédiások Egyesülete. A születésnapi ünnepségen részt vett a színjátszók két nagy támogatója, Éles Krisztina, a Nemzeti Művelődési Intézet Vas megyei igazgatója és Szabó Tibor, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója.

Polgár Patrícia

A jubiláló színjátszók ezúttal is megnevettették hálás közönségüket – két komédiát adtak elő

Forrás: VN/Jákfai Komédiások

Öt évvel ezelőtt, 2016 őszén tíz lelkes jákfai megalapította a Jákfai Színjátszókört. Az azóta már egyesületté fejlődött jákfai komédiásokat a kezdetekkor Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház színésze vette a szárnyai alá. Pártfogása alatt az egyesület folyamatosan fejlődött, számos új darabot tanultak be közösen. Azóta eltelt öt év – ezt ünnepelte meg szombaton a falu lakóival közösen a csapat, ami bár ma is tíz főt számlál, időközben távoztak régi és érkeztek új tagok a közösségbe. A jubileumi délutánon Vassné Csonka Anita, a Jákfai Komédiások Egyesületének elnöke és Fodor Lászlóné, Jákfa polgármestere mondott ünnepi beszédet, melyben felidézték a kezdeteket és az elmúlt évek eseményeit. 

Az ünnepi műsor fénypontja a jákfai színjátszók két komédiája – a Dácia és A gomba című – volt, de több környékbeli egyesület is emelte színvonalas előadásával a délután fényét. Fellépett a Kenyeri Rábamenti Citerazenekar, a Rábapatyi Asszonykórus, valamint a Jákfai Asszonykórus is dalcsokorral készült az eseményre. Az egyesület a közelmúltban szerzett be kétmillió forint értékben hangtechnikai eszközöket a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pályázatán – ezek felavatására is méltó alkalom volt a rendezvény. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában