A hasznosítható tudás megszerzése a cél

2022.06.23. 08:00

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Vas megyei szakképzés: korszerű eszközöket vetnek be

Gyártásszimulációs eszközöket adtak át szerdán a Vas Megyei Szakképzési Centrumban.

Tóth Judit

Középen dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő

Forrás: Szendi Péter

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Vas megyei szakképzés. A gazdaság fokozatváltását támogató innovatív képzések című projekt jóvoltából gyártásszimulációs gépek átadására kerül sor tegnap a Vas Megyei Szakképzési Centrumban. A beszerzett eszközök a digitális kompetenciák fejlesztését, a használható és modern szaktudás megszerzését támogatják. Az oktatási intézmények a legkorszerűbb technológiával tudják modellezni a gépek működését. 

Rettegi Attila főigazgató így fogalmazott: a szakképzés fontos feladata, hogy jól felkészült szakembereket képezzen a jövő munkaerőpiacára, igazodva az új kihívásokhoz. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a háború árnyékában sok nehézséggel szembesülünk, de a gazdaság működőképes. Ennek az a titka, hogy az oktatási rendszert folyamatosan fejlesztik, innovációra is rengeteget fordítanak az országban. Szentgyörgyvári Róbert, a Vas Megyei Szakképzési Centrum kancellárja az infrastrukturális fejlesztések mellett szót ejtett a közelmúltban létrehozott képzési és vizsgaközpontról, utóbbi szeptembertől teljeskörűen átveszi a vizsgáztatást Vas megyében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában