Hulladékmentesen

2022.06.29. 07:00

Változásra fel! - Vászontáskák és befőttesüvegek a boltokban - fotók

Vászonzsákokat és befőttesüvegeket helyeztek ki tegnap két boltba az Írottkő Natúrparkért Egyesület tagjai. A hulladékmentes életmódra szavaznak, és másokat is erre ösztönöznek.

Tóth Kata

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület tagjai: Balázs Borbála, Horváthné Korom Zita és Illés Péter

Forrás: Unger Tamás

Hagyományos tejtermékeket, joghurtokat, harapnivalókat is árulnak abban a Fő téri üzletben, ahol megkezdte akcióját az egyesület. A bejáratnál fűzfavesszőből font polcot, a polcon színes, sokszor használható vászonszatyrokat és üres üvegeket mutatott a Puregreen projekt felelőse. Horváthné Korom Zita elmondta, önkénteseik varrták a zsákokat és gyűjtötték a befőttesüvegeket, ezzel támogatják azokat, akik nyitottak a csomagolásmentes vásárlásra. A vevők ingyenesen elvihetik azokat péksütemény, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek csomagolására. Ha pedig elfogynak, pótolják a tárolóeszközöket. Az egyesület ilyen módon is csökkenteni szeretné a keletkező hulladék mennyiségét. „Újrahasználat, javítás, kölcsönzés, földbarát élet, minimalizmus, egyszerűség, slow life, tudatos étkezés” feliratok látszanak még a polcon – a környezettudatosságot hirdető falapocskák Sinkovics Csenge munkái. Az egyesület munkatársai – Korom Zita, Illés Péter és Balázs Borbála – az egyik zöldségesnél is hagytak a táskákból. Horváthné Éberhardt Évának is adtak át – a férjével ők Zsirán őstermelők, zöldséggel, gyümölccsel kereskednek, és csomagolásmentesen szállítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában