Vakcina

2022.06.19. 07:00

Változik az oltási rend Vas megyében is

A járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt június végétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól.

VN

Már csak hetente egyszer lehet oltakozni

Forrás: VN-archív

Fotó: Cseh Gábor

A koronavirus.gov.hu kormányzati portál azt írja, az oltottak száma 6 millió 411 ezer fő, hatvan százalékuk már a harmadik megerősítő oltást is felvette. A járványadatok hetek óta kedvezőek, az új fertőzöttek, a kórházi betegek és az oltásra jelentkezők száma is fokozatosan csökken. Mindez lehetővé teszi a kórházi oltópontok egynapos nyitvatartását, csökkentve a kórházak és az oltópontokon dolgozó egészségügyi dolgozók leterheltségét. 

A Vas Megyei Kormányhivatal arról tájékoztatott: július 1-jén, a magyar egészségügy napján nem tartanak lakossági oltást. Az azt követő péntektől Vas megyében egy helyszínen, Szombathelyen, a Petőfi utca 45. alatti régi Tüdőgondozó épületében fogadják előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztráció mellett az oltakozni vágyókat 8–14 óráig. 

A koronavírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele pedig továbbra is ajánlott annak, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző vakcinát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában