Vádemelés

2022.06.04. 12:00

Vasúti átjáróban próbált megfordulni a kukásautó sofőrje - Letörte az időközben rázáródó sorompót

Vádat emeltek azzal a férfivel szemben, aki ez év januárjában Celldömölk külterületén egy szemétszállító tehergépkocsit vezetett, majd a vasúti átkelőhelyen szeretett volna megfordulni. Időközben a fénysorompó pirosra váltott, a félsorompó pedig záródni kezdett. A vádlott megpróbált kihajtani az átjáróból, azonban a félsorompó a tehergépkocsira záródott és letört.

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 januárjában, Celldömölk lakott területén kívül egy szemétszállító tehergépkocsit vezetett, amikor a vasúti rendező pályaudvar területén kiépített közút és vasútvonal szintbeli kereszteződésénél meg akart fordulni, és hátramenetben a vasúti sínekre hajtott, miközben a vasúti átjárót biztosító fénysorompó piros jelzésre váltott, valamint a félsorompó záródni kezdett. A vádlott megpróbált kihajtani az átjáróból, azonban a félsorompó a tehergépkocsira záródott és letört. A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, mely szerint a vasúti átjáróban hátramenetet végezni tilos. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában