Közlekedés

2022.06.24. 14:03

Videó: egy hajszálon múlt, hogy nem lett tragédia az ámokfutó előzéséből az M80-ason

A vétlen sofőr lélekjelenléte miatt nem történt frontális ütközés.

vaol.hu

Forrás: bpiautosok.hu

A bpiautosok.hu videójában három hajmeresztő előzést mutatnak be, amik a napokban történtek. A portál olvasói küldték be a fedélzeti kamerás felvételeket, amik három különböző helyszínen készültek. Ami azonos mindegyikben: nem az ámokfutókon, hanem csak a vétlen sofőrök rutinján és óriási szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia, vagy egyáltalán baleset egyik felelőtlen előzésből sem. 

Van vasi vonatkozási is, hiszen a videó harmadik felvétele az új M80-as autóúton készült Vasszentmihály és Szentgotthárd között június 20-án a délutáni órákban. Jól lehet látni, hogy a szabálytalan sofőr egy kamiont akart megelőzni, de nagyon rosszul mérte fel a helyzetet. A vele szemben érkező vétlen autós még idejében észlelete az életveszélyes manővert, ezért teljesen lehúzta a kormányt az úttest melletti murvás részre, egészen a fű széléig, hogy elkerülje a frontális ütközést. Az említett szituáció a 38. másodperctől tekinthető meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában