Népszerű a vasi pálya

2022.06.20. 10:00

Világbajnokság vasi vendégségben - Oldalkocsis-vb mezőnye látogatott a Pannónia-Ringre - fotók

Kelemen Attila

Forrás: Benkő Sándor

Az autóés motorsportrajongók a hétvégén jócskán el voltak árasztva olyan sporteseményekkel, amelyeken a világ legjobb versenyzői, pilótái mérik össze a tudásukat, gyorsaságukat. A Forma–1-esek Kanadában; a Német Túraautó-bajnokság mezőnye Imolában; a MotoGP-sek pedig a Sachsenringen vendégeskedtek. 

De akik ezen a hétvégén nem csupán a tévéjükön akartak nyomon követni világbajnoki futamokat, azok kilátogathattak a Pannónia-Ringre, hiszen a vasi pálya adott otthont az FIM Sidecar-világbajnokság negyedik fordulójának. És milyen jól tették, akik az oldalkocsisok versenyeit helyezték előtérbe a hétvégi családi program összeállításánál, hiszen itt kicsik és nagyok is élvezhették a – hanghatásoktól sem mentes – látványban bővelkedő futamokat. 

Az izgalmas párharcok és a másodpilóták lélegzetelállító manőverezései ezúttal a vasi közönséget is ámulatba ejtették. Tették ezt immáron hetedik alkalommal. Leszögezhetjük, az idei futamok is bizonyították: joggal van ott a Pannónia-Ring Európa motorsporttérképén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában