Új épület

2022.07.14. 07:00

Felszámolják a Kolozsvár utcai a Hajléktalan otthont, költöznek a lakók

Szeptember 1-jétől már a Középhegyi úti diakóniai központban látják el a Kolozsvár utcai hajléktalanotthon lakóit.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Mint arról beszámoltunk, tavaly augusztus elején írták alá azt az együttműködési megállapodást, amiben az evangélikus egyház és a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ vállalta: 2022.szeptember 1-jétől 24 férőhelyes örökös hajléktalan otthoni és 2023. január 1-jétől 20 örökös, idősotthoni férőhelyet létesít és nyújt az önkormányzat számára a Középhegyi úti intézményében. 

A diakóniai központ több mint 900 millió forintos bővítési beruházását az önkormányzat 550 millió forinttal támogatta, amit abból a mintegy 750 millió forintból fizettek, amit a Kolozsvár utcai Hajléktalan otthon és a mellette lévő területek eladásáért kaptak a forgácslapgyártó cégtől. Ezzel nemcsak a hajléktalan otthont, hanem a Pozsony utcai idős otthont is átköltöztethetik a Középhegyi útra.

Az önkormányzat, az evangélikus egyház és a diakóniai központ közötti feladatellátási szerződés szövegét a közgyűlés június végén hagyta jóvá. Abból megtudtuk: a hajléktalan otthoni ellátást jelenleg biztosító FÉHE Nkft. dolgozói (négy segítő, két gondozó, egy szociális munkatárs, egy takarító és a vezető), valamint a Pálos Károly Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Időskorúak Gondozóházának dolgozói (a vezető, hét gondozónő és egy takarító) számára a diakóniai központ a szakképzettségüknek megfelelő álláslehetőséget ajánlott fel. 

Az önkormányzat számára a fenti férőhelyszámokig a hajléktalan otthoni és idősotthoni feladatellátást a diakóniai központ térítésmentesen nyújtja, az ellátási szerződés határozatlan idejű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában