Rábavidéki látogatás

2022.07.12. 18:38

A szlovén külügyminiszter látogatott Szentgotthárdra

Tanja Fajon, Szlovén Köztársaság külügyminisztere tett hivatalost látogatott kedden délután Szentgotthárdon, a Szlovén Kulturális és Információs Központban. A miniszter a szlovén közösség vezetőivel találkozott.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Tanja Fajon június elején - az új szlovén kormány megalakulásakor - lett az ország külügyminisztere, aki most először látogatott el Rábavidékre. Innen a delegáció tovább utazott Budapestre, a szerdai C5 külügyminiszteri találkozóra, ahol Tanja Fajon külügyminiszter asszony kétoldalú tárgyalásokat is folytat majd Szijjártó Péterrel, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével.

Forrás: Szendi Péter

Szentgotthárdon Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószólóval, Holecz Károllyal, az Országos Szlovén Önkormányzat elnökével és Kovács Andreával, a Magyarországi Szlovének Szövetsége elnökével találkozott a miniszter. A szlovén közösség képviselői a magyarországi szlovének jelenlegi helyzetéről, a szlovén nyelv, a kultúra és az identitás megőrzéséről, valamint a szlovén Rábavidék fejlesztésével kapcsolatos tevékenységeikről és jövőbeli terveikről egyeztettek Tanja Fajonnal.

Forrás: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában