Pollen

2022.07.11. 12:37

Allergiások figyelem! - Még támadnak a pázsitfűfélék Vas megyében

Az idei pollenszezon átmeneti időszakában országosan viszonylag alacsony a pollenterhelés, ami a záporok, zivatarok hatására még tovább csökkenhet – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatójából.

Polgár Patrícia

Forrás: VN-archív

Mint írják, a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országosan fokozatosan csökken, ám a Vas megyei adatok szerint jelenleg a magas tartományban van. A csalánfélék és az útifű virágporának mennyisége közepes. A libatopfélék, a lórom, valamint a kevésbé jelentős allergénnek számító kenderfélék, ernyősvirágzatúak pollenkoncentrációja országosan alacsony.

A fák közül jelen van még a levegőben néhány szem a hárs, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenye virágporából, jellemzően alacsony koncentrációban.

Hozzáteszik: az esőzések miatt jelentős parlagfű zöldtömeg van kialakulóban. Ezzel együtt felhívják a földhasználók figyelmét a parlagfűre vonatkozó jogszabályi kötelezettségek betartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában