Közgyűlés

2022.07.19. 10:06

Augusztustól érkezhetnek az e-rollerek Szombathelyre

Augusztus 1-jétől működhet az e-roller rendszer Szombathelyen. A városstratégiai bizottság után kedd délelőtt a gazdasági és jogi bizottság is jóváhagyta az önkormányzat és a szolgáltató cég közötti megállapodás szövegtervezetét.

Vas Népe

Forrás: MW-archív

Mint arról korábban írtunk, a tervek szerint 72 gyűjtőponton 300 elektromos rollert telepít a Lime Kft. a vasi megyeszékhelyre. A bizottságok által jóváhagyott megállapodás alapján az üzemelési zónát, a mobilitási zónát, a tilos parkoló zónákat, a hotspotokat, a lassító zónát, illetve a behajtani tilos zónát és a kötelező parkoló zónákat is rögzítették. 

A megállapodásban olvashatunk arról is, a Fő térre tilos lesz behajtani az elektromos rollerekkel. Ott működésüket korlátozzák is majd - hangzott el a gazdasági bizottság ülésén. 

Több területen parkolni sem lehet majd a járművekkel, ezek a következők: Újtemető, Csónakázótó, Ezredévi park, Kámoni Arborétum, Herényi temető, Jewish temető, Brenner park, Potyondi mocsár, Gayer park, Szent Márton temető területe.

A megállapodás tartalmazza a kötelező parkoló zónákat is:

Derkovits lakótelep (Váci M. u., Bem J. u.; Perintparti sétány; Bartók B. krt.; Rohonci u.; Szűrcsapó u. ; Paragvári u.)

Joskar-Ola lakótelep (Hunyadi J. u.; Károlyi A. u.; Kenyérvíz u.; Mikes K. u.; Barátság u.; Szent Márton u.)

KISZ lakótelep (Szent Flórián krt.; Perint patak; Szent Gellért u.; Jászai M. u.; Budai Nagy Antal u.; Muraszombat u.; Hajdú u.; Rumi u.)

Oladi lakótelep (Dolgozók u.; Kassák L. u.; Kodály Z. u.; Nagy L. u.; Simon I. u.; Kassák L. u.; Bakó J. u.; Faludi F. u.)

Stromfeld lakótelep (Verseny u.; Repülők útja; Szombathely-Kőszeg vasút; Élmunkás u.)

Mobilitási zóna (Petőfi S. u.; Magyar L. u.; Nagykar u.; Sörház u.; Hollán E. u.; Kiskar u.; Mátyás király u.; Zrínyi I. u.; Hunyadi J. u.; Szent Márton u.; Vörösmarty u.; Szelestey L. u.; Március 15. tér)

Ezen zónák területén belül a használók a rollereket kizárólag a Lime Kft. által kialakításra kerülő hotspoton helyezhetik el, míg az üzemeltetési terület ezeken kívül eső részein az elektromos rollerek a KRESZ szabályainak betartása mellett, valamint a megállapodásban rögzítettek figyelembevételél bárhol elhelyezhetők - olvasható az anyagban. 

A megállapodást 2022. augusztus 1. és december 31. közötti időtartamra köti meg az önkormányzat és a Lime Kft. képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában