Koronavírus

2022.07.26. 19:35

Ausztriában augusztustól eltörlik a karanténkötelezettséget - Tünetmentesen nem kell otthon maradni

MTI

Forrás: MW-archív

Az új szabályozás értelmében a fertőzöttek elhagyhatják otthonukat, amennyiben nem tapasztalnak tüneteket. Ugyanakkor FFP2 típusú maszkot kell viselniük, kivéve, ha a szabadban vannak és másoktól kétméteres távolságot tudnak tartani.

Rauch a járvány egy új fejezetéről beszélt, amelyben az oltásoknak és gyógyszereknek köszönhetően az ország fel tudja venni a küzdelmet a betegséggel. Katharina Reich tiszti főorvos hozzátette, hogy a koronavírus a belátható jövőben még jelen lesz és erre be kell rendezkedni.

A tárcavezető ugyanakkor óvatosságra intett. Kijelentette, hogy az enyhítés dacára, "aki beteg, annak otthon kell maradnia".

A karanént elhagyó fertőzöttekre mindemellett további korlátozások is érvényesek, így nem tehetnek kórházi látogatásokat, s nem léphetnek be idősotthonokba. A kormány tervezete viszont kivételként említi, hogy ezen intézmények fertőzött dolgozói maszkot viselve folytathatják munkájukat.

Ausztriában jelenleg heti átlagban százezer lakosra mintegy 900 fertőzött jut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában