Levelezésben

2022.07.28. 15:00

Ismét válaszlevelet kaptak a szombathelyi középiskola diákjai II. Erzsébet angol királynőtől

Az angol királyi család mondhatni rendszeres levelezőpartnere lett a VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium. Az iskola angolos diákjai harmadik alkalommal címeztek levelet a Buckingham Palotának, amire tegnap meg is érkezett a válasz.

Polgár Patrícia

Forrás: MW/archív

Lassan már hagyományosnak mondható, hogy a királyi család jelentősebb ünnepei alkalmából az Orlay 12. osztályos diákjai gratulációjukat fejezik ki Nagy-Britannia leghíresebb családjának legelső alkalommal Eugénia hercegnő esküvője alkalmából küldtek levelet Londonba. A második levélváltás kissé „kilóg a sorból”, hiszen 2019-ben bemutatkozó levelet címeztek az angolosok Őfelségének, ezzel együtt az akkor érkezett válaszlevél volt a legkülönlegesebb, ugyanis azt személyesen II. Erzsébet brit királynő diktálta le udvarhölgyének. 

Forrás: VN/Orlay

Ezúttal a királynő platina jubileuma alkalmából köszöntötte őt a 12.A osztály angolos csoportja. A válaszlevél tegnap landolt az iskolában. A borítékban pedig egy hivatalos válaszképeslap lapult, amelyet azok kapnak, akik a királynő uralkodásának hetvenedik jubileumára küldtek jókívánságokat. Sárayné Süle Gabirella, az iskola igazgatója szerint a képeslap különlegessége, hogy egyik oldalán egy hétköznapi emberként, kendővel a fején jeleníti meg a királynőt, míg a másik oldalán a hivatalos uralkodói fotó szerepel.

Forrás: VN/Orlay

- Mind az angol, mind a német nyelv esetében fontosnak tartjuk, hogy a nyelvet beszélő népek és országok kultúráját is közelebb hozzuk a diákokhoz, mind célnyelvi civilizáció órán (kötelező érettségi tantárgy), mind a nyelvórákon. Ehhez segítség az is, hogy mindkét nyelven anyanyelvi tanárok is foglalkoznak a diákokkal. Folyamatosan igyekszünk bővíteni a külföldi kapcsolatainkat és ezzel tovább színesíteni a diákok világlátását, nyelvtanulási stratégiáit - magyarázta el az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában