Tüntetés

2022.07.13. 19:45

Baloldali politikusok vonultak a katás tüntetőkkel Szombathelyen

A hétfőn benyújtott, kedden elfogadott kata törvény ellen tüntettek szerda délután Szombathelyen, Katás vagyok, ments meg! jelmondattal.

Vas Népe

Forrás: Unger Tamás

A Momentum helyi szervezete szervezett tüntetést ma délután Szombathelyre, a tegnap elfogadott kata szabályozás módosítása kapcsán. A tüntetők a Borostyánkő Áruház előtt gyülekeztek, majd az aluljárón keresztül a Fidesz Irodához vonultak, ahol többen mondtak beszédet. A helyi baloldal politikusai szép számmal vonultak fel. Nagy Donát, a Momentum szombathelyi elnöke vezette fel a felszólalásokat, előbb Szuhai Viktor, a DK képviselője, majd Lukács Dániel, a Momentum Mozgalom Vas megyei elnöke szólt az egybegyűltekhez. Zárásként Szombathely alpolgármestere, dr. László Győző, az MSZP-ből a Momentumba igazolt politikus mondott beszédet, majd performansz következett: a tüntetők krétával írták fel foglalkozásaikat az iroda előtti aszfaltra, jelezve, hogy a kata új szabályozása szinte mindenkit érint. A demonstráción jelen volt Horváth Soma, az MSZP megyei elnöke és Németh Ákos, az LMP politikusa is.

 

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában