Statisztika

2022.07.25. 19:00

Csaknem kétezer ember hiányzik Vas megyéből - Igenből is kevesebb hangzott el

Kevesebben születtek és kevesebben is hunytak el Vas megyében az első negyedév során az előző év ugyanezen időszakához képest a KSH legújabb adatai szerint.

VN

Forrás: Pixabay

Négyszázhetvenhárman születtek az év első három hónapjában Vas megyében – tette közzé megyékre fókuszáló kiadványában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a közelmúltban. Tavaly az első negyedévben 521 vasi újszülöttnek örülhettünk, így a mostani adat tovább erősíti az eddigi tendenciát: kevesebben élünk a megyében. 

Egészen pontosan 1950-nel fogyott a vasi lakosságszám 2021-ben, így most mintegy 254 ezren lakunk a megyében. Ez a régióban is a legalacsonyabb számot mutatja, miután Zala megyében csaknem 264 ezren élnek, míg Győr-Moson-Sopron megyében mintegy 479 ezren. A nyugat-dunántúli régió lakosságszáma: 997 ezer körül mozog. 

Vas megyében a 14 év alattiak száma megközelíti a 34 ezret (33 911), míg a 14 és 65 év közöttiek egy híján 166 300-an vannak, a 65 év feletti lakosságszám pedig 53 284 a KSH jelentése szerint. Kevesebben haltak meg megyénkben az első három hónapban a tavalyi év hasonló időszakához képest. 2021-ben januártól márciusig 1075, míg 2022 első három hónapjában 998 vasi polgár hunyt el. 

Szomorú és egyben megdöbbentő adatot mutat az egy éven aluliak halálozási száma: tavaly nyolcan, idén már az első negyedévben négyen hunytak el, mielőtt betölthették volna az első életévüket. Az idei év első negyedévében 261 pár mondta ki a boldogító igent, ez kevéssel maradt el az előző év ugyanezen időszakától, akkor 267 házasságkötést regisztráltak Vas megyében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában