Díjak és hagyományok

2022.07.31. 14:00

Dr. Szabó Gizella díszpolgári címet kapott a falunapon

Az idén ketten kaptak Pecölért díjat, most is köszöntötték az újszülötteket. A díszpolgári címet Pecöl, Kenéz, Megyehíd háziorvosának, dr. Szabó Gizellának adta át a polgármester.

Tóth Kata

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A délelőttre tervezett programok az eső miatt jórészt meghiúsultak, délutánra megjött a jó idő Pecölbe is. A nagy partisátorba egyre többen érkeztek, hogy meghallgassák a zenészeket, a magyar nótákat, megnézzék a kulturális műsort. Jó Laci Betyár műsora után Mándli János polgármester köszöntötte a vendégeket.

Beszédében kitért a nemzetközi és a magyarországi helyzetre, aztán a falu fejlődéséről szólt: a pecöli önkormányzat több nagy pályázatot nyert az utóbbi években. A szennyvízberuházás 500 millió forintból valósult meg önerő nélkül. Az óvodát 57.5 millió forintból újították fel, az orvosi rendelők felújítására és egészségházzá alakítására 68.5 milliót nyertek. További 10 milliót orvosi és védőnői eszközökre. Az óvodai játszótér és a Dankó utcai játszótér felújítására 5-5 millió forint forrás jutott. A Gyöngyös patak hídjának és az odavezető "Malom" út felújítására 32 millió, a Dankó utcai játszóteret a Damjanich utcával összekötő földút aszfaltossá építésére pedig 33 millió forint. 

 

A temető utca csapadékvíz-elvezetését 100 millió forint pályázati forrásból oldották meg. Mint mondta, a legfontosabb feladat az egész falut érintő csapadékvíz-elvezetés mintegy 600 millió forint értékben. Megköszönte V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő segítségét a pályázatok elnyeréséhez; Majthényi Lászlónak, a Vas Megyei Közgyűlés elnökének támogatását is kiemelte. A jelen lévő Marton Ferencnek, a Vas Megyei Közgyűlés alelnökének és Szijártó Lászlónak, a Vas Megyei Közgyűlés bizottsági elnökének is köszönetét fejezte ki. Előbbi köszöntőt mondott a falunapon.

Pecölért díjat az idén ketten kaptak: Süle Miklósné tagintézmény-vezető a Pecöli Gróf Erdődy Ferenc tagiskolában végzett kiemelkedő oktató-nevelő munkája és a közösség érdekében végzett áldozatos tevékenysége elismeréséül. Czibók Attiláné tanító, könyvtáros pedig a könyvtárban végzett munkájáért. A díszpolgári címet dr. Szabó Gizella háziorvosnak adta át a polgármester a község lakóinak gyógyítása érdekében végzett odaadó, áldozatos munkájáért. A doktornő 1977. szeptember 1-je óta Pecöl, Kenéz, Megyehíd háziorvosa.

Hagyomány a falunapon az újszülöttek köszöntése. Tavaly óta hét gyermekkel gyarapodott Pecöl – Mándli János oklevelet és 50 ezer forintot adott át a családoknak az önkormányzat megbecsülése jeléül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában