Egy térképen

2022.07.11. 19:04

Egy helyen elérhető az ország összes gyorsfolgalmi pihenőparkolója

A nyári utazások megtervezéséhez jól fog jönni a Magyar Közúthoz tartozó Útinform weboldal talán eddig kevésbé ismert funkciója. A társaság külön térképi rétegen tünteti fel az autópályák és autóutak mellett található valamennyi pihenőt minden elérhető szolgáltatással, folyamatosan aktualizálva azt.

vaol.hu

A térképen a benzinkutak helyszínein túl többek között láthatják a közlekedők azt is, hogy az adott pihenőben van-e játszótér, üzlet, vagy hogy mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen. A térképen helyet kapott a vámoscsaládi és a gasztonyi pihenőhely is.A pihenőhelyeket mutató térképes megjelenítés az Útinform honlapján a jobb oldali rétegválasztók közül a „P” ikon kiválasztásával érhető el. A pihenő helyét mutató jel minden esetben a parkoló bejáratát mutatja. Ha a jel zöld, akkor a pihenő üzemel, használható, sárga szín esetén a pihenő szolgáltatásai korlátozottan használhatók, míg piros jelölés esetén a pihenő zárva van. 

A jelekre kattintva további információk is előhozhatók, mint például, hogy pontosan hol a kihajtó, mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen, van-e gyalogosátjáró az ellenkező oldalra, és milyen szolgáltatások vehetők igénybe az adott pihenőben. Az ott található benzinkút weboldalára is át tud navigálni az érdeklődő a hivatkozáson keresztül, illetve egy kattintással megtekinthető az autópálya vagy autóút következő pihenője is. A közzétett adatokat a társaság rendszeresen ellenőrzi, illetve egyezteti a benzinkút-üzemeltetőkkel – tájékoztat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában