Labdarúgás

2022.07.04. 11:39

Elkezdődött a Rotto Kupa Szalafőn - Mutatjuk a már befejeződött tornák végeredményét - fotók

A nyílt férfi mezőny mérkőzéseivel megkezdődött a 29. Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgótorna.

Tóth Gábor

Forrás: Cseh Gábor

Szombaton reggel a nyílt férfi mezőny küzdelmével megkezdődött a 29. Rotto Kupa kispályás labdarúgótorna – egy szlovén és egy cseh csapat tette nemzetközivé az erőpróbát. Négy pályán zajlottak a küzdelmek - kellemes időben, népes szurkolótábor előtt, jó hangulatban. A 32 benevezett csapatból 28 érkezett meg, nyolc csoportot sorsoltak ki a szervezők, a Szalafő Sportjáért Egyesület aktivistái. Szombaton lezajlottak a csoportmeccsek, minden csoportból a két legjobb csapat jutott tovább vasárnapra. Vasárnap négy négyes csoport folytatta a küzdelmet, a csoportmeccsek után ismét a két-két  csapat maradt állva – innen pedig már egyenes kieséses rendszerben csatáztak a legjobbak. A címvédő Kis Pankasz idén is jól teljesített, végül bronzéremig jutott. A fináléba nagy csatában nyert 1-0-ra a zalabaksai Czupi Csárda a némi meglepetésre döntőbe jutó, ám mindkét nap remekül harcoló Csörötnek ellen. A tavalyi torna  bronzérmese, az Autó Egyed Bt. ezúttal nem léphetet fel a dobogóra. 

Végeredmény, felnőtt torna: 1. Czupi Csárda (Zalabaksa), 2. Csörötnek (Gelányi József, Horváth Dominik, Kardos Balázs , Horváth Dávid, Sipos Bálint, Horváth Alex, Horváth Leonard, Soós Máté), 3. Kis Pankasz (Doktor Levente, Kozics Attila, Csonka csaba, Horváth Balázs, Stummer Krisztián, Pomper Gergely, Mesics Jácint, Pataki Kevin, Háder Krisztián,Serfecz Edmond), Csöde

Különdíjak, legjobb játékos: Horváth Alex (Csörötnek). Legjobb  kapus: Doktor Levente (Kis Pankasz). Gólkirály: Őri Martin (Czupi Csárda) 9 gól. In-kal díj (legharcosabb csapat): Batha Porta Szalafő

VIP torna, Rotto-Ostrom Gumiszervíz Kupa: 1. Nimród Vendégház (Szalafő), 2. La Palla D'oro (Bajánsenye), 3. Ostrom Gumiszervíz (Zalalövő).

A pörköltfőzőversenyt egy szalafői és hodosi vegyes csapat nyerte Jóbarátok néven.

- Jól sikerült a torna, jó meccseket láthattak a nézők, felkészül, motivált, de sportszerű csapatok csatáztak - összegzett Törő Miklós, a torna főszervezője. - Láthattunk egészen jó teljesítményeket - a Csörötnek például alaposan meglepte a mezőnyt. Szerencsére a meleg elviselhető volt, olykor érkezett ugyanis némi szél a pályára. A szervezés gördülékeny volt, figyeltünk a díjazásra is, minőségi ajándékokkal gazdagodtak a legjobbak. A visszajelzések alapján is nyugodtan állíthatom: rendben volt a 29. Rotto Kupa első két napja. 

A 29. Rotto Kupa július 9-én, jövő szombaton folytatódik. Akkor a 16 csapatos +35-ös korosztály kezdi a küzdelmeket 8 órakor. Majd 13 órától az ugyancsak 16 csapatot felvonultató +44-es korosztály mérkőzései kezdődnek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában