Évadzáró renezvény

2022.07.01. 18:42

Előadás Szombathelyen - Iszlám: a háború vagy a béke vallása?

A Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzési központja évadzáró szakmai rendezvényén Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet munkatársa tartott előadást Iszlám: a háború vagy a béke vallása? címmel.

Vas Népe

Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet munkatársa tartott előadást

Forrás: Cseh Gábor

Sayfo Omar vezető kutató beszélt az iszlám kialakulásról, pontosította az iszlám vallás, az iszlamizmus és a politikai iszlám fogalmát, végül az Európában élő muszlim közösségeket témáját érintette. 

- A világon 1,7 milliárd, Európában pedig 25 millió muszlim él. A migráció és az Európát is sújtó terrorizmus kapcsán számos tény és tévképzet terjed a nyilvánosságban a Föld második legtöbb hívet számláló vallásáról - mondta az előadó, aki objektivitásra törekedve azt is hangsúlyozta, hogy az iszlám jogforrásokon alapszik, ezek közül az első a Korán, de a prófétai hagyományok, a közmegegyezés és a helyi szokásjog is meghatározza, hogy a milyen a különböző társadalmi helyzetekre adott úgynevezett isteni ihletés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában