Állnak már a falak

2022.07.17. 12:42

Épül a ravatalozó Kőszegen - Már a tetőszerkezeten dolgoznak

A leendő új köztemetőben állnak már a ravatalozó falai, most a hatalmas tetőszerkezeten, a vasbetonfödémen dolgozik a kivitelező. A közeljövőben bokrétaünnep várható.

Tóth Kata

Jelenleg a födém vasalása, betonozása folyik

Forrás: VN

Jelenleg a födém vasalása, betonozása folyik, a vasbeton koszorúrésszel nemsokára elérik a legmagasabb pontot – közel tehát a bokrétaünnep, mondta el lapunk kérdésére a projekt jelenlegi állásáról Básthy Béla polgármester. Az új temető ravatalozóépületének falában, a keleti homlokzaton urnahelyeket alakítanak ki, az épület mindkét oldalán lesznek sírhelyek. Az elhunytak búcsúztatását biztosító terek mellett az épület magában foglalja majd a temetéshez szükséges előkészítő és szociális blokkokat is.

A polgármester hozzátette: a modern, 500 négyzetméter alapterületű ravatalozó építésével párhuzamosan a mélyépítő kijelölte az egyéb építmények „sarokpontjait” is: látszik már, hol lesz a harang, a kereszt, kirajzolódott a területen a parcellák, valamint a közlekedési folyosók vonala.

A 800 millió forint kormányzati forrásból épülő új köztemetőnek márciusban tették le az alapkövét. Kéthektárnyi területen épül a Rohonci utca és Lóránt Gyula utca által határolt területen, az Alsóréthez közeli domboldalon. A kivitelezés előreláthatóan 2022 decemberében zárul le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában