Kirakodóvásár is lesz

2022.07.06. 10:34

Fazekasnapokra hívnak már huszonegyedszer Magyarszombatfán

Fazekastermékek minősítésével már csütörtökön elkezdődik – és egészen vasárnap estig tart – a XXI. fazekasnapok programsorozata a településen.

Tóth Judit

Kirakodóvásár is várja a látogatókat

 – A péntek számunkra nagyon fontos nap lesz – szögezi le rögtön Albert Attila, Magyarszombatfa polgármestere, elismert fazekasmester. – Szakmai napot tartunk Biztos jövő, vagy végjáték címmel, amelyen a magyar fazekasság jelene és jövője kerül szóba. A tanácskozáson részt vesz V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, az Agrárminisztérium és a Nébih szakemberei, a hazai szakmai szervezetek, az iparkamara és a fazekasság képviselői, valamint kerámiaiparialapanyag-forgalmazók is. 

– Külön öröm és megtiszteltetés, hogy a Magyar Művészeti Akadémia népművészeti kollégiumát 34 fővel köszönthetjük a XXI. fazekasnapokon – tette hozzá a polgármester. Szombaton és vasárnap – a vásár két fő napján – is lesz kulturális műsor, emellett korongozási bemutatók, versenyek és látványégetések is várják a látogatókat. Pénteken este hagyományos fatüzes boglyakemencében égetnek, szombaton pedig redukciós égetési bemutató lesz. Idén negyven fazekas alkotó, alkotói közösség, -műhely érkezik a rendezvényre, rajtuk kívül szép számban lesznek helyi terméket árusítók is – tájékoztatott a polgármester. Szarvas József színművész jóvoltából fát is ültetnek, Petőfi híres körtefájáról kerül egy csemete Magyarszombatfára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában