Hamarosan kész

2022.07.15. 16:46

Felújítják a megye legrosszabb útját - Július végére fejezik be a lócsi bekötő aszfaltozását

Felújítják a Bük-Csepreg közti útról leágazó lócsi bekötő utat. A Magyar Közút Kft. saját beruházása az aszfaltozás, amit július végére fejeznek be.

Vas Népe

Forrás: Ohr Tibor

Legalább negyven éve nem volt felújítva az út, csak ideiglenes megoldások voltak: olyan kátyúzás, melynek során ha befoltoztak egy lyukat, lett helyette kettő – vázolta a helyzetet Horváth Ildikó, Lócs polgármestere. 

– A probléma az, hogy a büki ipar fejlődésével megnövekedett a kamionforgalom, és mivel a városban vannak bizonyos súlykorlátozások, a kamionosok megtalálták ezt a lócsi utat, és eljárnak erre. A nagy teherrel azonban szétnyomták az utat, amelynek kétharmada már csak egy nyomvonalas volt, olyannyira elfogyott a széléről az aszfalt. Ágh Péter országgyűlési képviselő elmondta, hogy ez a megye legrosszabb útja volt, rehabilitációja illeszkedik a térség utóbbi időszakban zajló útfelújításaiba, amelyek most összeérnek.  

Böröcz Miklós, a Magyar Közút Kft. megyei igazgatója hozzátette: a cége beruházásában készül a bekötő út rendbehozatala 5,8 kilométer hosszban történik mart aszfalttal, bruttó 228 millió forintból. Ez egy olcsó technológia, olyan anyagokat hasznosítanak újra, amelyeket más utakból kibontottak, és a tetején egy felületi zárást kap. Horváth Ildikó, Lócs polgármestere bízik abban, hogy a helyi lakókat, a vendégeket, és a megnövekedett teherforgalmat is ki tudja szolgálni a megújuló út, hiszen a büki beszállítók továbbra is használni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában