Az ostffyasszonyfai aszfaltcsíkon

2022.07.05. 12:02

Histo Cup: a hétvégén autósoké lesz a vasi ring - magyar versenyzőnek is szoríthatunk - fotók

Három hete a – verseny- és oldalkocsis - motorosok vették birtokba a Pannónia-Ringet, július 8-10-én pedig az autósok bizonyíthatják gyorsaságukat az ostffyasszonyfai aszfaltcsíkon.

Kelemen Attila

A Histo Cup rendszeres vendéglátója a Pannónia-Ring

Forrás: Histo Cup

A Histo Cup a Historic Race rijekai megmérettetése után péntektől vasárnapig megyénkben vendégeskedik. A bajnokság 5. futamára kerül sor. Az előző évektől annyiban különbözik a versenysorozat, hogy idén már nyolc kategóriában hajtanak pályára a pilóták. 

Pénteken szabadedzéseknek, szombaton délelőtt időmérő edzéseknek lehetnek szemtanúi a  nézők. Sőt szombat délután már 6 verseny és egy 1 órás csapatverseny is szerepel a programok között. Vasárnap délelőtt szintén időmérő edzések, délután pedig további 7 verseny teszi teljessé a hétvégét. 

A szervezők  160–170 autóra számítanak. 

Az alábbi kategóriák emelik a hétvége színvonalát: V8 Historic; Histo Cup Touring Car 1985-s évjáratig; Histo Cup K 1985-s évjáratig, Porsche Cup, Special Touring Cup; Touring Car Open; Young Timer 2004-s évjáratig; BMW 325 Challenge, Mini Cooper Cup; Formel Historic; Classica Trophy. 

Izgalmas versenyekre van kilátás, különösen a Touring Car, BMW 325, és a Young Timer autók versenyén. Ez utóbbi kategóriában magyar versenyzőnek is szoríthatunk. 

A belépés ingyenes, a programok reggel 8-tól este 18-ig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában