Ez lesz ...

2022.07.07. 17:30

Itt a hétvégi programajánló: főzőshow a Pinka-völgyi Halas napon, aratónap Bükön, romanap Körmenden, jubilál a KAPSZ

Az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központ július 9-én, szombaton rendezi meg a VIII. Pinka-völgyi Halas napot. Emellett számos program lesz még a megyében. Mutatjuk!

Vas Népe

Jó programok lesznek Vaskeresztesen

Forrás: VN-archív

Hagyományőrzők adnak kulturális műsort, a gyerekeknek lufi-kánaán és légvár lesz Vaskeresztesen

Reggel 8.30-kor kezdődik és 12.30-ig  tart a barátságos horgászverseny, 9-től 13 óráig a halételkészítő verseny. 10.30–11.30 között zajlik majd a halimádók konyhája főzőshow Andrejszky Zoltánnal. 13.30-kor tálalják a halételeket a zsűriasztalon, hogy megítéljék a szakértők a várhatóan fantasztikus ízeket, roppanós-zamatos falatokat. 13.30–14 óráig a Szentpéterfai HKD Gradišće tánccsoport lép fel, 14–14.30 óráig a Vaskeresztesi hagyományőrzők. 15–16 óráig  lesznek a köszöntések, ünnepélyes eredményhirdetések. 
16.30–18 óráig az Alma együttes játszik, 18.30–19 óráig bohócműsor szórakoztatja a gyerekeket. 19–19.30 óráig zajlik a tombola sorsolás. 19.30–22 óráig a ŽGANO együttest láthatjuk-hallhatjuk. 

A délutáni kísérő programok kicsiknek és nagyoknak is szólnak: 14 órától lufi kánaán, csúszdás légvár, halas gyermekjátékok, arcfestés lesz, ezzel párhuzamosan Tacklebait horgászati bemutató. 16 órától a Mittl Pincészet tart borbemutatót, ahol vaskeresztesi borokat lehet kóstolni.

Patyi Vesszős Fesztiválra hívnak

RábapatyJúlius 9-én, szombaton rendezik meg a hagyományos Patyi Vesszős Fesztivált, amelynek az idei programkínálatban a családi programok lesznek a középpontjában.

Egész napon át színes programokkal vár a Rábapatyért Közhasznú Egyesület és a község önkormányzatának közös szervezésű rendezvénye.

Reggeltől kispályás focibajnokság, kosár- és hetes­dobó verseny, főzőverseny, valamint gyermekfoglalkoztató és bábszínház várja a kicsiket és nagyokat.

14 órakor kihirdetik a versenyek eredményeit, majd elindul a programok sora: fellép a Rábapatyi Dalkör, a Big Mouse Band, a Rábapatyi Tornászlányok. 14 és 19 óra között a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség jóvoltából oldtimer kerékpáros bemutató színesíti a programot. 15 és 18 óra között pedig lovaglásra várják a vállalkozókedvűeket, ostorcsattogtatással és „asszonyveréssel”. 15 és 20 óra között működik a szelfiautomata.

19 órakor koncertezik a Red Rockets zenekar, a hajnalig tartó buliban pedig Bakos Roli „húzza a talpalávalót”.

A gyermekeket egész délután ugrálóvár, lufibohóc, kézműveskedés, hajfonás és óriásbuborék-show várja. Ugyan­csak egész délután lesz kosárfonás, valamint lovas fogat is.

További programok a megyéből:

KONCERT

Szombathely. A Végállomás Klubban július 9-én, szombaton 19 órakor Juhász Marci és a helyi RM Acoustic ad akusztikus gitárkoncertet a Végállomás Kertben.

A Bohém (Thököly Imre u. 14.) ad helyet július 9-én, szombaton 17 órától egy fergeteges hip-hop bulinak. A Respect your roots Vol 1 minifesztiválon fellép a The Ultimate Simperial Posse, az Alagútrendszer, DJ. KoolKasko és DJ. Scoob. Break bemutatót tart a Body Beat Creaw és a Live Graffiti is színesíti a programot.

Az Agora Művelődési és Sportházban július 13-án, szerdán 19 órakor a Szerda esti akusztik sorozatban a Felső Tízezer koncertezik.

Celldömölk. A Ság-hegy kráterében július 9-én, szombaton 20 órakor az Ataru Taikó ad dobkoncertet.

RENDEZVÉNY

Szombathely.  A Víztoronyban július 8-án, pénteken 17 órakor Jusits Gergely, a Borostyánkő Természetbarát Sportegyesület tagja tart diavetítéses élménybeszámolót a Balaton környékén tett kirándulásairól. A Víztorony bisztrójában Terített vágyak címmel Benkő Péter fotókiállítása látható.

Az Agora – Művelődési és Sportházban július 9-én, szombaton 10 órakor ELTE SEK rendezi meg diplomaosztó ünnepségét.

A Fő téren július 9-én, szombaton horvát nap lesz. Előtte 15 órakor horvát nyelvű szentmisét tartanak a székesegyházban. 16 órakor kezdődnek a főtéri kulturális programok. Fellépők: a „Mate Meršić Miloradić” Horvát Óvoda és Iskola gyermekei, a szombathelyi ĐURĐICE vegyeskar, a szentpéterfai Gradišće Kulturális Egyesület, a szentpéterfai Ljubičica énekkar, „Klapa Dičaki”, a Nardai énekkar, a szombathelyi táncosok, a szombathelyi Guslice tamburazenekar. Közös ének: „Gizdav sam da sam hrvat”. Végül zenés táncház lesz a Szentpéterfai Pinka Band és Koprive együttesekkel 24 óráig.

Lukácsháza. Falunap lesz július 9-én, szombaton Lukácsházán, amely 9 órakor Villám sakkversennyel kezdődik. Atovábbi programban: 12.40-kor kulturális műsor, 12.50-kor Vadhajtás, 13 órakor megnyitó, 13.15-kor zászlófelvonás, 13.30-kor Lukácsháza Közösségért díj átadása, 13.45-kor Közösségi Házért díj átadása, 13.50-kor Schott Lukácsháza SE – díjátadás, éjszakai foci eredményhirdetése. 14 órakor kezdődik a Falunapi Borparádé, 14.15-kor a helyi művészeti csoportok bemutatója. 15 órától Leblanc Győző operetteket és slágereket énekel. 16 órakor ugróköteles bemutató lesz. 16.15-kor a Kvarc együttes játszik, 17.45-kor az ARTakció zenekar. 19 órakor tartják a tombolasorsolást és a borparádé eredményhirdetését. 19.45-kor Sipos F. Tamás ad popzenei műsort, 21 órakor kezdődik a falunapi bál. A gyerekeknek való szolgáltatások: napközben 12.30–14.30 óráig csillámtetkó, arcfestés, lufi bohóc, 15 órakor habparti a postánál.

Bük. A Büki MSK szervezi július 9-én, szombaton a XXXI. Aratóünnepet. A programban: 11 órakor Visszatekintés 2002-be, 14 órakor ünnepi szentmise a Szent Kelemen Plébániatemplomban. 15 órakor megújítják a Bük – Törökbálint testvérvárosi szerződést. 15.30-kor ünnepélyes megnyitó lesz, majd 16 órakor kiállításmegnyitó. 

© Unger Tamás
Aratófesztivál Bükön
Forrás: VN-archív


16.30-kor indul a színes felvonulás hintókkal, lovaskocsikkal, majd kézikaszás aratóbemutatót tartanak a bükfürdői kemping mellett. 19 órakor folklórműsor lesz a Bagi Muharay Elemér Hagyományőrző Néptáncegyüttes közreműködésével. 20.30-kor a sztárvendég, Solymos Tóni  lép fel, 21.30-kor aratóbál kezdődik a Spontán Együttessel.

Körmend. Az alsóberki sportpályán július 9-én, szombaton rendezik meg a körmendi romanapot. A program 13 órakor kezdődik: nosztalgia zene lesz Nacával, majd 14.30-kor megnyitó Belencsák István alpolgármesterrel. 15 órakor Horváth Béla és zenekara játszik, 16 órakor Horváth Tamás (Csuta) és Jároka Ferenc. 17 órakor hastánc előadást láthatunk, 13.30-kor a Románo Ritmo együttest. 18 órakor Nándi és Martin lép fel, 19 órakor Nova Brigitta. 20 órakor Horváth József Zámbó Jimmy slágereket énekel, 21 órakor Neubayer Tamás (Cseszki) lép színre. A roma napon jótékonysági gyűjtést is szerveznek Angyalka részére. 

Egyházashetye. A 29. Hetyei Nemzetközi Napokat július 11. és augusztus 6. között rendezik meg. A programsorozat jövő heti része a gyerekeknek és a felnőtteknek is jó szórakozási alkalmakat kínál a művelődési házban. Július 12-én, kedden 17 órától Ifj. Vasuta Gábor természetfotós tart előadást „Köztünk élő csodák” címmel a madarakról. Július 13-án és 14-én 14 órakor kezdődik a kézműves délután, szerdán batikolást tart Zolnainé Nábrádi Gyöngyi, csütörtökön gyöngyözni lehet Szabó Elizával. Július 16-án, szombaton 15 órától lesz a sokszereplős Jubileumi Nemzetközi Dalostalálkozó, amelynek fókuszában a 25 éves Hetyei Daloskör áll.  Ünnepi beszédet mond V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Zolnai Attila, Egyházashetye polgármestere. A találkozóra még Erdélyből is jönnek: az Aranyosegerbegyi Árvalányhaj Vegyeskórust hallhatjuk, amelynek karnagya: Balázs Győző Balázs. 

Július 17-én, vasárnap 11 órától a hetyei kastélyban Tisza Kalmár Ágota és Tisza Kalmár György nyit kiállítást „Nyári fények” címmel a Vital Art Galériában. A tárlatot megnyitja Zolnai Attila polgármester, muzsikál: Zolnai Fanni. 

Viszák. Tizenötéves jubileumát ünnepli a Kaszás Attila Pajtaszínház (KAPSZ) július 11-17 közötti programsorozatával. Július 11-én 20 órától  Berecz Pityu és barátai néptáncolnak és tartanak fergeteges táncházat. Július 12-én 10 órától a Tündérkertben Tündérkerti gondnokot avatnak, és elültetik Petőfi körtefáját. 

Szarvas József színművész szervezi a viszáki egyhetes jubileumi programot
Forrás: VN-archív

11 órakor a Boglya Együttes lép fel,  15 órakor kezdődik a „Pajták és Tündérkertek "  konferencia, 17 órakor a Vasvári Játékszín bemutatja  Csengey Dénes: A Tejút Lovasa című előadását Gergye Rezső rendezésében, 18.30-kor  Czencz József: A Régi az Új című művét mutatják be. A filmben megszókalnak: Kovács Gyula, Ambrus Lajos  és Szarvas József. Este koncert lesz világsztárokkal; fellép Miklósa Erika, a zalaegerszegi filharmonikusok, a Szent Efrém Férfikar és Berecz Mihály zongoraművész. Július 13-án 19 órától a Kaláka és Bogdán Zsolt ad zenés irodalmi estet, 20 órától  a Cannaro Együttes koncertezik. 14-én vendég lesz 19 órától Berecz András mesemondó, 21 órától a Dresch Quartet. 15-én népzene, 16-án a Bojtorján lép fel, 17-én a Kolompos együttes, lesz bábszínház, és Sütő András: Advent a Hargitán című darabjában a házigazda Szarvas Józsefet is láthatjuk Tarpai Viktóriával játszani.

KIÁLLÍTÁS

Szombathely.  A Schrammel-gyűjtemény terében (volt Éva malom) Tóth István szobrász alkotásaiból és Garas Kálmán fotóiból rendezett kiállítás látható augusztus 21-éig.

Az MMIK-ban július 9-én, szombaton 18 órakor Palcsó Julianna festő, Ewelina Grossauer iparművész-festő és Kardos Tamás fotóművész, „Hárman párban” című kiállításán köszöntőt mond Kiss Gábor Boldizsár, az MMIK igazgatója, megnyitja: Kiss János nyugdíjas igazgató. A tárlat megtekinthető szeptember 9-éig, naponta 12–20 óráig.

Celldömölk. A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban július 8-án, pénteken 17 órakor Királyné Török Enikő kreatív alkotó és Orbán János amatőr festő „Földanyával utazás a múltba” című kiállításának megnyitóját tartják Pálné Horváth Mária igazgató bevezetőjével. A kiállítás megtekinthető augusztus 5-éig, vasárnap és hétfő kivételével 9–18 óráig.

Körmend. A Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeumban az állandó kiállítás a kastély főépületében látható „Körmend és a Batthyányak évszázadai” címmel, mellette a Cipőtörténeti Gyűjtemény, illetve a Szalon és az ebédlő is megtekinthető keddtől vasárnapig 10–18 óra között. A kastély a Parádés Istállót is megmutatja, benne műhelyélményekkel és körmendi iparos emlékekkel.

Sárvár. A Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében Gaál Tamás Munkácsy-díjas szobrászművész Tárgyjáték – Szegmensek című kiállítása tekinthető meg július 31-éig, hétköznapokon 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában