Jubileum

2022.07.17. 07:00

Huszonötödik alkalommal rendezték meg az Egyházashetyei Nemzetközi Dalostalálkozót - fotók

A XXIX. Hetyei Nemzetközi Művészeti Napok részeként tartották meg a jubileumi, huszonötödik Egyházashetyei Nemzetközi Népdalos találkozót. A dalos összejövetelre hét kórus érkezett – akadt olyan is, aki Erdélyből - ápolni a baráti kapcsolatot a többi kórussal.

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

Az esemény házigazdái, Zolnainé Nábrádi Györgyi a Hetyei Daloskör nevében, Zolnai Attila pedig Egyházashetye polgármestereként köszöntötte a megjelenteket. Köszöntő szavaik előtt egy perces néma csenddel emlékeztek meg azokról a tagokról, akik már nem lehettek ott barátaik körében az eseményen.

A találkozón ünnepi beszédet mondott V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. V. Németh Zsolt hangsúlyozta: a dalostalálkozó 25 éves fennállása nemcsak helyi érték, de a helyi identitás fontos eleme is.

 - Egykor két kórussal is büszkélkedhetett a falu, és azt, hogy mi mindent adtak ők a helyieknek, időbe telik felfogni. Ám a legfontosabb, hogy bár az emberek változnak benne, van egy hagyomány, amit érdemes tovább vinni – fogalmazta meg Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. Ezt követően átadott Zolnai Fanninak, a Hetyei Daloskör legfiatalabb tagjának egy oklevelet, a daloskör huszonötödik évfordulójának tiszteletére. Mint mondta, azért Fanni kapta az emléklapot, mert „ő a garancia arra, hogy még huszonöt év múlva is működni fog a közösség”.

A protokollt követően a Kemenesmagasi Citerazenekar és Népdalkör tagjai "csaptak a húrok közé", fellépett még a Hetyei Daloskör, a szombathelyi Őszirózsák kórusa, a "Vassurányért" Kulturális Egyesület Dalköre, a Géniusz Kürtegyüttes, de a megyén túlról is érkeztek vendégek a találkozóra: tiszteletét tette a rendezvényen az aranyosegerbegyi Árvalányhaj Vegyeskórus Erdélyből, valamint az enesei Borostyán Kórus.

A XXIX. Hetyei Nemzetközi Művészeti Napok egyébként már kedden elkezdődött és a rendezvénysorozat kapcsán egészen augusztus 6-áig lesznek kulturális programok a településen. Korábban volt már természetfotós előadás és kézműves foglalkozások, vasárnap egy kiállítást nyitnak meg, de lesz még egy fotókiállítás és koncertek is Egyházashetyén a nyár során. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában