Sikeres pályázat

2022.07.02. 20:00

Két új komfortos pihenőhely - Pályázati forrásból és önerőből fejlesztett a nagymizdói önkormányzat

Egy sikeres LEADER-pályázatnak köszönhetően két turisztikai pihenőpontot alakítottak ki a településen.

Tóth Judit

Törökné Horváth Eszter és Zágorhidi Czigány Ákos az átadón

Forrás: Nagymizdó önkormányzat

 Az átadón Törökné Horváth Eszter polgármester elmondta, hogy a fejlesztés egy nyertes LEADER-pályázatnak köszönhető, amelyet a Vasi Hegyhát– Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesülethez nyújtott be az önkormányzat a helyi Lobogó Lovasfarmmal együttműködve. Két helyszínen tudtak fejleszteni: a falu parkjában kerti kiülőket, padokat, szemetest, kerti sütőket, kerékpártárolót és egy turisztikai táblát helyeztek ki, újraszegélyezték a már meglévő virágágyásokat. A lovasfarm pedig egy mászóvárral, két kerti kiülővel és egy kerékpártárolóval gazdagodott.

 A teljes fejlesztés közel 5,5 millió forintból valósult meg. A 3,8 millió forintos pályázati támogatáshoz az önkormányzat és a lovasudvar tette hozzá a hiányzó összeget – mondta a polgármester. Zágorhidi Czigány Ákos, a Vasi Hegyhát–Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke kiemelte, hogy a LEADER-programmal 2016 óta dolgoznak Körmend és Vasvár kistérségének településein. 

– Ötvenegy településen több mint 23 ezer lakost érint ez a program. A LEADER egy európai uniós kezdeményezés, a lényege az, hogy egy helyi közösség vagy térség uniós és hazai forrást kap fejlesztésre. Fontos, hogy az irányokat a térségi szereplők határozhatják meg. Helyi döntések születnek, esetünkben a Vasi Hegyhát–Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesület bírálja el a pályázatokat. A fejlesztési forrásunk 660 millió forint, ebből 570 millió már gazdára talált. Még két nyitott felhívásunk van, ezekre az év végéig lehet pályázni. Az egyik egy komplex vállalkozásfejlesztési program, ebben mikrovállalkozások létrejöttét és fejlesztését tudjuk támogatni maximum 6 millió forint értékben, 70 százalékos intenzitással, illetve van egy civil szervezeteket támogató felhívásunk is, abban eszközbeszerzésre legfeljebb 2 millió forintot lehet pályázni, 90 százalékos intenzitás mellett – mondta a munkaszervezet vezetője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában