Labdarúgás

2022.07.31. 19:48

Kezdésnek döntetlen - NB II.: a vendég Csákvárral küzdött meg a Haladás

A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata küzdelmes döntetlennel nyitotta 2022/2023-as szezont – a Csákvár szerzett vezetést rögtön a meccs elején, Lencse a 92. percben egyenlített.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Az idei szezonra merész célokat kitűző szombathelyi gárda kerete alaposan átalakult a nyáron: 15 játékos érkezett, 18 távozott A hazaiaktól Csilus Tamás, Vanja Zekanova és Szijjártó Ármin hiányzott sérülés miatt. A mérkőzés előtt búcsúztatta el a klub és a zöld-fehér szurkolótábor a Haladás két emblematikus játékosát, Guzmics Richárdot és Rózsa Dánielt. A találkozó a napokban elhunyt Törőcsik András, Kardos József és Szilágyi György emléke előtt adózva egyperces gyászszünettel kezdődött.
Szombathelyi Haladás–Aqvital FC Csákvár 1-1 (0-1). Szombathely, Haladás sportkomplexum, 1988 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár A. (Kiss B., Mohos M.).
Haladás: Mursits – Nyíri (Simut, 61.), Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik, Derekas (Hursán, 56.), Rácz, Horváth R. (Molnár R., 61.) – Sipos (Lencse, 82.), Borvető (Doktorics, 61.). Edző: Németh Szabolcs.
Csákvár: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, László – Tamás (Torvund, 65.), Kártik (Fejős, 65.), Mészáros (Alaxai, 92.), Gazdag, Baracskai (Körmendi, 65.) – Hornyák (Janyickij, 11.). Edző: Tóth Balázs.
Gólszerzők: Lencse (92.), ill. Baracskai (4.).
4. perc: Egy könnyű síppal megítélt szabadrúgást ívelt be jobbról élesen Baracskai, a labda lepattant a 16-oson belül a sűrűben, senki nem ért bele, végül a hazai kapu jobb oldalában kötött ki (0-1).
43. perc: Sipos és Csernik emelgetett a 16-oson belül, majd utóbbi hanyatt dőlve húzta kapra a labdát, Auerbach a léc fölé tolta a löketet.
72. perc: Simut száguldott el a jobb szélen, az alapvonalról élesen középre adott, a lövés kiperdült Auerbach kezéből, a kiperdülő labdát pedig az érkező Sipos közelről a léc alá bombázta. Ám a játékvezető kapustámadás miatt nem adta meg a találtot – tegyük hozzá, Auerbach kapus gyorsan felépült...
92. perc: Molnár passzával Lencse lépett ki, és jobbról, nyolc méterről a bal alsó sarokba bombázott (1-1).


A Haladás nekiesett ellenfelének, mégis a Csákvár szerzett vezetést – szerencsés körülmények közepette. Maradt az irányítás a hazaiaknál, de jól védekezett és próbált kontrázni a Csákvár. Nehezítette a szombathelyiek dolgát, hogy töredezett volt a játék, mert a játékvezető minden apró lökésnél szabadrúgást ítélt... Többet volt a labda a Haladásnál, de nem bírt szervezett ellenfelével, nemigen tudott helyzetet kialakítani. A félidő hajrájában fokozta a nyomást a vasi alakulat, de a Csákvár – Puskás Akadémiától kölcsönkapott korosztályos válogatott – kapusa rendre hatástalanította a beíveléseket, átlövéseket.
Haladás-rohamokkal kezdődött a második félidő. De ezúttal sem esett pánikba a Csákvár – így néhány perc elteltével már kiegyenlített meccset láthattak a szurkolók. Sőt, átvette az irányítást a vendég. Rendre ott pattogott a labda a hazai 16-os előterében. Cserékkel próbált frissíteni a szombathelyiek szakmai stábja – kezdett is magára találni a Haladás. Fokozta a nyomást a házigazda, beszorult, foggal, körömmel védekezett, húzta az időt a Csákvár – szűk 20 perc volt hátra ekkor a meccsből. Betalált a Haladás, de a játékvezető érvénytelenítette az egyenlítő gólt. Ám továbbra is lendületben, támadásban maradt a házigazda. Az erőfeszítéseket pedig siker koronázta, a hosszabbításban Lencse egyenlített!
A Haladás becsülettel küzdött, de a játéka akadozott – főleg támadásban bizonyult körülményesnek. A folytatásban ennél azért több kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában