Időközi választás

2022.07.17. 20:08

Kondorfa választott: megvan, hogy ki lett a Vas megyei település polgármestere

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint legalább mintegy 150, a koronavírus-járvány miatt elmaradt időközi önkormányzati választást pótolnak a következő időszakban. Vas megyében június 26-án hat településen választottak településvezetőket a helyiek, július 17-én, azaz ma pedig Kondorfán járulhattak az urnákhoz az állampolgárok, akik végül Takács Róbertet választották meg polgármesterüknek.

Vas Népe

Dancsecs Zoltán járul az urnához

Forrás: Szendi Péter

Kondorfa képviselő-testülete 2020. október 9-én oszlatta fel magát, ezért a községben időközi helyi önkormányzati képviselő- és polgármester-választást kellett tartani. A 425 szavazásra jogosultnak a polgármester mellett tehát még négy települési önkormányzati képviselőt is meg kellett választania. Kondorfán a kampányidőszak május 28-án kezdődött meg, a jelöltek személyét június 13- áig kellett bejelenteni. A polgármesteri székért ketten is elindultak, mindketten voltak már korábban a település polgármesterei. Takács Róbert korábban két cikluson keresztül volt a falu első embere, Gaál Ferenc pedig 2019 óta volt a település élén, az ő irányítása alatt oszlatta fel magát a négyfős képviselő-testület 2020. október 9-én. Mindketten független jelöltként indultak.

Lapunk májusban megkereste az illetékes Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjét, Markó Lászlót, aki akkor úgy nyilatkozott: nem értettek egyet a képviselők az önkormányzat működését illetően, nem alakult ki jó munkakapcsolat a polgármester és a képviselők között – ezért oszlott fel a testület.

Az új, négyfős testületbe hatan jelentkeztek, mindannyian függetlenként indultak az egyéni listán: Debreceni Tibor, Herczeg Csaba Zsolt, Bödő Zoltán, Fábián Csaba, Jasznyeva Nagyezsda Vlagyimirovna és Sipos László. A kistelepülés jelöltjeiről 425 választásra jogosult kondorfai lakos voksolhatott.  

Már a reggeli urnanyitást követően is sokan éltek Kondorfán a szavazati jogukkal, már az első tapasztalatok azt mutatták: nagy érdeklődésre tart számot a kondorfai választás. A lelkesedés később sem hagyott alább, összesen 269 helyi lakos adta le szavazatát a vasárnapi önkormányzati választáson. Mozgó urnát 21 idős lakos kért. A kondorfaiak a következő választásig Takács Róbert polgármester és Herczeg Csaba Zsolt, Bödő Zoltán, Fábián Csaba, Jasznyeva Nagyezsda Vlagyimirovna képviselők kezébe adták településük sorsát. Takács Róbert 163, ellenfele, Gaál Ferenc 106 szavazatot kapott.

A választás napján semmilyen különleges esemény nem zavarta meg a voksok leadásának menetét, 20 órára a bizottság tagjai befejezték a számlálást – tudtuk meg Klujber Katalintól, a szavazatszámlálási bizottság elnökétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában