Járványügyi adatok

2022.07.02. 07:00

Koronavírus: Egyre több a fertőzött Vas megyében is - Három embert kezelnek a szombathelyi kórházban

Az elmúlt hetekben megfordult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek csökkenésének tendenciája, a múlt héten több mint háromezer új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Ez 55 százalékos emelkedés jelent a megelőző héthez képest.

Polgár Patrícia

Dr. Schneider Ferenc

Forrás: VN-archív

 Vas megyében júniusban 96 új fertőzést regisztráltak a szakemberek, csütörtökön három fertőzöttet kezeltek a Markusovszky-kórház infektológiai osztályán. Dr. Schneider Ferenc, a kórház infektológiai osztályát vezető főorvos elmondta: csütörtökön három koronavírus-fertőzöttet kezeltek az osztályon. Mindhármuk olyan idős ember, akinek más betegsége is van. 

A főorvos hozzátette: az év eleje óta a vírus omikron variánsának alvariánsai fertőznek és a szomszédos országok helyzetéből kiindulva Magyarországon, és Vas megyében is egyre több újonnan beazonosított fertőzöttre számíthatunk. Szerdai adatok szerint megyénkben júniusban 96 új fertőzést regisztráltak a szakemberek. Ezzel együtt az összes fertőzöttek száma elérte az 55 ezer 222-t. 

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja is folyamatosan növekszik a vasi szennyvízben. A szakemberek továbbra is oltakozásra buzdítanak: július 1-jétől a kórházi oltópontokra péntekenként lehet oltásra menni, illetve a háziorvossal egyeztetve a rendelőben is megkapható a vakcina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában