Pollen

2022.07.27. 15:30

Közeleg a parlagfű szezonja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legfrissebb pollenjelentése szerint jelenleg a csalánfélék virágporának a koncentrációja legmagasabb megyénkben. Ezzel együtt az ország több pontján már regisztrálták a levegőben a parlagfű pollenszemeit is.

Polgár Patrícia

Forrás: Szendi Péter

Mint az NNK a jelentésében leírta, most még a csalánfélék pollenje van jelen legnagyobb mennyiségben a levegőben. Virágzásuk csúcsidőszaka van, pollenkoncentrációjuk országosan magas szintet ér el. A pázsitfűfélék, az útifű, a libatop- és kenderfélék virágporának mennyisége alacsony-közepes. A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte eléri a közepes-magas szintet.

A parlagfű pollenszemei alacsony koncentrációban már országosan megjelentek a levegőben, megkezdődött a nyári lágyszárú allergének pollenszezonja. A parlagfűre érzékeny allergiások kezdjék el a megfelelő gyógyszerek szedését – tanácsolja az NNK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában