Kétszázan öt napig

2022.07.05. 18:00

Közösség, részvétel, misszió - Elkezdődött az egyházmegyei családtábor Novákfalván - fotók

A Szombathelyi Egyházmegye idén újra közös velemi táborozásra hívta az egyházmegyében élő családokat. A Novákfalva Üdülőfalu és Sporttáborban mintegy kétszázan töltenek el öt napot kispapok, papok vezetésével.

Vas Népe

Forrás: Cseh Gábor

Kedden kezdődött és július 9-éig, szombatig tart a Szombathelyi Egyházmegye ötven családot befogadó tábora. A napok témái a szinódus három jelszava – a közösség, a részvétel és a misszió – köré szerveződnek, ahogy az előadások és a kerekasztal-beszélgetések is ezekre épülnek majd. A kedd délutáni nyitó szentmisét dr. Székely János megyéspüspök mutatta be, ő mondta a szentbeszédet a táborozóknak. Ma Korzenszky Richárd bencés szerzetes, pedagógus, a Tihanyi Bencés Apátság újraindulása utáni első elöljárója, csütörtökön dr. Székely János, pénteken Kunszabó István előadását hallgathatják meg a résztvevők. A zárószentmisére szombaton 9 órakor kerül majd sor Novákfalván. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában