A Magyarság KicsiNagykövete program

2022.07.14. 20:02

Nagykövet és attasé a gyerekek köréből - A Vas megyei díjkiosztót Szentgotthárdon tartották

A világon egyedülálló a Magyarság KicsiNagykövete program, amelynek országos fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök. A 10-12 éves korosztálynak meghirdetett verseny Vas megyei díjkiosztóját Szentgotthárdon tartották, ahol három helyi és két sárvári fiatalt köszöntöttek, köztük Vas megye KisNagykövetét, a szentgotthárdi Librecz Lénárdot.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A Magyarság KicsiNagykövete program-pilot projektként-tavaly kezdődött, akkor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében zárták le sikerrel a 10-12 éves korosztálynak szóló játék-, illetve versenysorozatot, amelyen összesen 681 gyerek vett részt. Azóta minden megye csatlakozott a programhoz.

A versenyben mindenhol -így Vas megyében is - több száz gyermek vett részt, akik kifejezetten a lakóhelyük, településük, megyéjük ismeretéről tettek tanúbizonyságot. Online felületen válogatták ki a legjobb képességű versenyzőket, akik emailen kapták az elméleti és gyakorlati feladatokat. A legjobb harminc kisdiák került a megyei döntőbe, ahol a zsűri pontozással választotta ki a megye KicsiNagykövetét és három KicsiAttaséját, kultúr, agrár- és sport kategóriákban.

Forrás: Szendi Péter

Vas megye KicsiNagykövete Librecz Lénárd (Szentgotthárd) lett, KultúrKicsiAttasénak Varga Levente Barnát (Szentgotthárd) választották, míg SportKicsiAttasénak Mesics Ferencet (Szentgotthárd) nevezték ki. AgrárKicsiAttasé Sárvárról Góczán Emili lett, a különdíjat a szintén sárvári Mártonfalvi Marcell kapta.

A díjazottakat V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és Gyarmati Robin, a projekt koordinátora köszöntötte.

Az országos döntő szeptember 30-án lesz Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában