Fejlesztés

2022.07.11. 17:30

Nagyot álmodtak - Ötszázmilliós pályázati forrásból fejlesztenék a borgátai fürdőt

Ötszázmillió forintos TOP Plusz forrásra pályázott a borgátai fürdő fejlesztésére az önkormányzat.

Tömböly Ágnes

Gőcze Zsanett polgármester a pontszámok alapján bízik abban, hogy pályázatuk sikeres lesz

Forrás: Cseh Gábor

Szezonálisan, április 1-jétől október közepéig tart nyitva a borgátai fürdő - ezen változtatna a tervezett beruházással az önkormányzat. 

- Jelenleg nincsenek olyan fedett részek, amelyek ezt lehetővé tennék, ezért is álmodtunk egy nagyot. Terveztettünk egy épületet, amiben nem csak egy új élménymedence kapna helyet, hanem különböző kiszolgáló egységek is: masszázs, wellness lehetőségek, szaunapark, étkezde - tudtuk meg Gőcze Zsanett polgármestertől. Hozzátette: a pályázathoz szükséges tervrajzok elkészültek, pozitív elbírálás esetén lépnek tovább a tervezési folyamatban is. A TOP Plusz pályázat ugyan 100 százalékos támogatási intenzitású, ám a polgármester úgy számol, a településnek is hozzá kell majd járulnia a fejlesztéshez.  

Gőcze Zsanett beszélt arról, főként belföldi vendégek érkeznek hozzájuk, a családok nagyon szeretik a strand árnyas területét. Kellemes a medencék vízhőfoka is (26-36 Celsius-fok), miután a kútból 47 Celsius-fokkal tör fel a gyógyhatású víz.  A fürdőtelepen sok külföldi rendelkezik ingatlannal, a fürdőfejlesztés után akár ők is több időt tölthetnének a Vas megyei faluban.  

- A beruházással mintegy 30 százalékos vendégforgalom-növekedésre számítanánk, emellett az ingatlanok értéke is emelkedne Borgátán. A négyévszakos fürdő lehetőséget nyújtana arra, hogy többen, akár életvitelszerűen ide költözzenek és ezzel a település lélekszámát növelnék - mondta el Gőcze Zsanett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában