Egyenrangú partnerek

2022.07.05. 14:03

Nyárköszöntő a Johanneumban: zenével, tánccal, jókedvvel - fotók

Minden évben megrendezik a nyárköszöntőt a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központban – a Johanneumban –, így történt ez kedden is: zenével, tánccal, jókedvvel.

Ölbei Lívia

A Tarisznyások visszajáró vendég az otthonban

Forrás: Cseh Gábor

A Középhegyi úti otthon idős emberek és középsúlyos, súlyos, valamint halmozottan fogyatékkal élők szakosított bentlakásos jellegű ápolására, gondozására jött létre. Alapvetés, hogy a szakemberek gondjaira bízott lakókat egyenrangú partnerként kezelik, arra törekedve, hogy minden tekintetben a lehető legjobban érezzék magukat.

Ebben a szellemben rendezték meg kedden Johanneumban a szokásos nyárkezdő, nyárköszöntő programot, amelyen az idősek, a fogyatékkal élők mellett a  családi bölcsibe járó kisgyerekek is nagy kedvvel vettek részt: még a hastánc mozdulatait is megpróbálták ellesni.

Horváth Rita, a mentálhigiénés csoport vezetője érdeklődésünkre elmondta: a nyárkezdő programnak voltak visszajáró fellépői – és jöttek olyan vendégek is, akik először látogattak el az otthonba; de minden bizonnyal szívesen térnek majd vissza.

És bár az időjárás pont nem kedvezett a szabadtéri időtöltésnek, az intézmény falai között is hangulatos koncertet adott a Tarisznyások zenekar: Pados Zsolték visszajáró vendégek a Johanneumban. Kovács Miklós country-énekes tánczenékkel debütált, sőt: meg is énekeltette a lakókat. a nagykölkedi Zumba Dance Fitness és Francsics Viktória hastáncos  szintén gyorsan meghódította a közönséget. Az meg külön jó meglepetés volt, hogy a táncba a mentálhigiánés csoport munkatársai közül is többen bekapcsolódtak.

A Johanneumban rendszeresen szerveznek programokat a lakóknak, például gyakran kirándulnak, megadják a módját az ünnepeknek. Horváth Rita azt mondja: az ebben a legszebb, hogy mindenki hozzáadja a magáét. Akinek szívügye – és erőssége – a természetjárás, kirándulásokat szervez, aki táncolni szeret, táncos programokat javasol. Így lesz kerek és szerethető a világ. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában