Lendületbe jött a falu

2022.07.24. 06:59

Öt kondérban főztek a nemescsói falunapon - fotók

Ötvenliteres kondérokban főzték a pörkölteket, a csorbalevest és a füstölthúsos káposztát a szombati falunapon, hogy jóllakjanak a helyi és környékbeli vendégek.

vaol.hu

Forrás: Ohr Tibor

Fotó: OHR Tibor

A műsorban fellépett a Tézsula együttes, volt habparti, bábszínház, rock and roll, kutyabemutató is, este bál.

A megnyitón Szerdahelyi-Bánó Irén polgármester elmondta: az elmúlt egy évben sikert értek el több pályázaton. A Belügyminisztériumtól több mint tízmillió forintot kaptak a Kossuth utcai szennyvízátemelőre. A Magyar falu programban idén öt pályázatot nyújtottak be, kettő nyert: a temetőhöz vezető aszfaltos járda kialakítására nyolcmillió, a temető fejlesztésére közel hatmillió forintot nyertek. A civil pályázaton a Nemescsói Tézsula Hagyományőrző Egyesület közel hétmillió forintot nyert az Egyesületi ház tetőcseréjére és napelem rendszerre. A Nemescsói Önkéntes Tűzoltó Egyesület a civil pályázaton kétmillió forintot nyert rendezvényekre, melyből a falunapot is támogatták, ebből fedezték a sátrat, a hangosítást, az ételt és a fellépők egy részét.  

Ágh Péter országgyűlési képviselő a falunapon elmondta: a fejlesztéseket számba véve látszik, hogy kormányzati támogatások révén Nemescsó lendületbe jött, erre bizonyítékok az elnyert pályázatok; mindez a település érdekében folytatott együttműködésük eredménye. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában