Fejlemények az ügyben

2022.07.13. 15:39

Jáki úti panasz - válaszolt az útépítő cég

Merklin Tímea

Amint arról már korábban írtunk, nehézségeket okoz a Jáki út 65-67-69. lakóinak a közvetlenül mellettük zajló útépítés, mert kihat a mindennapi életükre, akadályozza a mozgásukat. Július 11-én ismét levelet és fotókat kaptunk a helyzetről. Kovács Mónika szerint ismételten nem lehet megközelíteni a házakat autóval. "Előzetes tájékoztatást nem kaptunk. A házak gyalogos megközelítése sem egyszerű feladat. Úgy látszik, az ígéret, hogy kapunk ideiglenes utat, ígéret is maradt.”  - mondta panaszosunk.

Elküldtük kérdéseinket az önkormányzatnak és az útépítő Strabag Kft. ügyvezetőinek, azzal a szándékkal, hogy érdemi reakciót szeretnénk, és a választ majd hozzáfűzzük az addigi információkhoz. 

Kérdéseink a következők voltak: 

Hogyan közlekedhetnek a lakók a házaikból és házaikba gépkocsival vagy gyalog? Miként közelítheti meg az ott lakó idős férfit a betegszállító, amely rendszeresen jár érte? Miért nem kapnak arról tájékoztatást előre, hogy bizonyos időben gyakorlatilag lezárják az utat az építők?  

A mai napon megkaptuk Kovács Tibor fő-építésvezető válaszát, melyet az alábbiakban közlünk. 

"Engem kedden negyed 3-kor hívtak, hogy majdnem nem tudott bemenni hozzájuk a mentő, de egy másik beteghez kellett sietnie, ezért oda sem ért, máshova irányították! Odaküldtem építésvezető kollégámat, aki gépkocsival a panaszos háza előtt állt meg. Becsengetett. Megbeszélték, hogy a nap folyamán valóban volt pár perc, amikor nem lehetett gépkocsival az ingatlan kapujáig eljutni, de a műszaki vezető folyamatosan a helyszínen volt, és megkeresés esetén azonnal szabaddá tudta volna tenni az utat. Az út átvágására egy előre nem látható technikai körülmény miatt került sor, figyelemmel arra, hogy igény esetén, pár percen belül biztosítható legyen az áthaladás. Erre igény hozzánk nem érkezett. A murvás ideiglenes út kialakítása a tegnapi napon megtörtént. A későbbiekben fokozottan figyelünk arra, hogy percekre se fordulhasson elő a közlekedés zavarása! "

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában