Demonstráció

2022.07.22. 18:53

Pár tucatnyian tüntettek Szentgotthárdon - fotók

Ébredj, Gotthárd! címmel tartottak demonstrációt pénteken késő délután a Rába-parti városban.

Vas Népe

A szervező, Bana Tibor szólt a megjelentekhez

Forrás: Unger Tamás

A megmozdulás szervezői között több olyan szervezetet találtunk, amelyek pár hónappal ezelőtt még a baloldali országgyűlésiképviselő-jelölt, Bana Tibor kampányát segítették. Így a Márki-Zay Péterhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi szervezete, és a politikai tevékenységet folytató Közösen Vas Megyéért Egyesület neve is szerepelt az eseményt hirdető Facebook-bejegyzésben. 
Az Arany János utcai ligetnél pár tucatnyian gyülekeztek, köztük Kelemen Krisztián, szombathelyi baloldali önkormányzati képviselő. Az áprilisi választás után parlamentből kieső Bana Tibor köszöntötte itt a megjelenteket, majd Bartakovics Andrea beszéde következett. A helyi politikus Petőfi-verset szavalt és kritizálta a kormányintézkedéseket. 

Forrás: Unger Tamás

A tüntetést Bana Tibor jelentette be a helyi rendőrkapitányságon, ezért kérte, mindenki tartsa be a szabályokat! Útközben a vendéglátóegységek teraszán ülők közül többen döbbenten figyelték a vonulókat. Volt aki, úgy kommentálta az eseményt: ettől kiégtem, más azt kérdezte: csak ennyien vagytok?
A háziorvosi rendelőknél Seiler Miklósné egészségügyi dolgozó osztotta meg gondolatait. Aggodalmának adott hangot az orvosi ügyeleti rendszer esetleges országos átszervezése miatt. 


Ismert, pilot rendszerben Hajdú-Bihar megyében az Országos Mentőszolgálat működteti az orvosi ügyeletet, sikerrel. 
A tüntetők ezután a Rába-hídhoz és a szakrendelőkhöz sétáltak, ám útközben már megállapították: ott sem leszünk többen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában