Vádemelés

2022.07.20. 11:21

Pénzszállító alkalmazott fosztogatta az ATM automatákat a szomszéd megyében - Közel 10 millió forintot tulajdonított el

Megdézsmálta az ATM-eket a pénzkiadó automaták kezelője, az ügyben nemrég született vádirat.

zaol.hu

Forrás: zaol.hu

Erről tájékoztatva a Zala Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közölte, hogy történtek miatt vádlottá lett 30 éves zalaegerszegi férfi értékszállító személy- és vagyonőr vállalkozás alkalmazottja volt, ahol ATM-értékkezelő munkakörben is dolgozott. Faladata volt az ATM-gépek, biztonsági berendezésének, operátori blokkjának és páncélszekrényének kezelése, a páncélszekrények feltöltéséhez a bankjegyek felvétele, megszámolása, kazettázása, egyeztetése, zsákolása, dokumentálása, az esetleges eltérések rendezése, az ATM-gépek előírásszerű kezelése. A férfi 2021 márciusában anyagi helyzetének javítása érdekében elhatározta, hogy a rábízott készpénzből saját céljaira is kivesz. A terve az volt, hogy a pénzt szerencsejátékba fekteti, és a visszafizetést a nyereményekből teljesíti - írja a zaol.hu

A férfi 2021. július közepéig összesen 9,7 millió forintot vett ki a rábízott készpénzből. A teljes összeget szerencsejátékba fektette, és el is veszítette. A férfi a pénz hónapokon át tartó dézsmálását oly módon leplezte, hogy a kazettacserék alkalmával mindig az új kazettákból pótolta a régi kazettákból előzőleg általa kivett összegeket. Ez ment addig, amíg az értéktáras alkalmazottak fel nem fedték a hiányt, és ellenőrzést rendeltek el. Az ATM-kezelő az általa eltulajdonított 9,7 millió forintot a büntetőeljárás során teljes egészében megtérítette.

A férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában