Shakespeare tündére

2022.07.24. 06:52

Pukkra szavazott a várszínház közönsége: Takács Katalin kapta meg elsőként a kőszegi Hollósi Frigyes-díjat

Szombaton éjjel, az utolsó Szentivánéji álom-előadás után Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója és Hollósi Frigyes lánya, Hollósi Kata adta át a frissen alapított Hollósi Frigyes-díjat a Pukkot játszó Takács Katalinnak, aki a legtöbb szavazatot kapta a közönségtől a jubileumi nyári társulatból.

Ölbei Lívia

Hollósi Kata, Takács Katalin és Pócza Zoltán szombaton éjjel a nagyszínpadon. A díj tervezője Trifusz Péter képzőművész

Forrás: Unger Tamás

A 40 éves várszínház a születésnap alkalmából alapította a díjat Hollósi Frigyes emlékére, aki tizenhét nyáron át játszott Kőszegen, mondhatni állandó tag volt a nyári társulatban. Hozzátartozott a városhoz is: a kutyájával, a hosszú kávéval, az előtte tornyosuló nagy halom újsággal, az emberségével, a közvetlenségével - és gazdag színészetével, amelynek káprázatos színeit mutatta meg a várszínházban. Kőszeg szerette őt - és ő is szerette Kőszeget. 

A jubileumi nagybemutató, a Szentivánéji álom közönsége pedig   estéről estére szavazott,  így aztán szombatra eldőlt, hogy a Hollósi Frigyes-díjat elsőként Shakespeare bölcs, okos, vonzó tündére, Pukk - azaz Takács Katalin veheti át. A díjátadón áradt az öröm, aztán Shakespeare álmának szereplői szétszéledtek, az emlékük azonban velünk marad. A pipaccsal varázsoló Pukk különben is azzal búcsúzik, hogy mindent helyretesz. Ebben bízhatunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában