Katasztrófavédelem

2022.07.11. 15:00

Szúnyoggyérítés: 33 vasi településen irtják a vérszívókat a héten

Tizennégy megyében, ötvenezer hektáron lesz szúnyoggyérítés.

A folyók vízszintje nyár eleje óta szinte mindenütt alacsony, ártéri szúnyogtenyészőhelyek jelenleg sehol nincsenek. Az országos szúnyogártalmat emiatt elsősorban a csapadékviszonyok határozzák meg. A Nyugat-Dunántúlon, valamint a középső országrész egyes területein elegendő csapadék hullott az ideiglenes élőhelyek létrejöttéhez - írja oldalán a Katasztrófavédelem.

Az előző hét szeles időjárása miatt több térségben, így például Dunaújváros és Szekszárd környékén, illetve Fejér, valamint Vas megye több településén elmaradtak a kezelések. Ezeken a területeken a héten végzik el a munkálatokat. Összesen 304 településen, valamint a főváros nyolc kerületében lesznek kezelések. Ezeket napnyugta után végzik el, így a méheket és más, nappal aktív beporzó rovarokat nem érintik.

A közzétett adatok szerint a következő napokban Vas megyében 33 településen, közel 4 ezer hektárnyi területen védekeznek. Az időpontok IDE kattintva, a 12. heti programok között érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában