Ne közlekedjünk megszokásból!

2022.07.27. 15:49

Tíz perc alatt milliós bírságot lehetne kiszabni autósokra Szombathely egyetlen utcájában - videó

Horváth Balázs

Néhány napja beszámoltunk róla, hogy a szombathelyi Paragvári utca felújításának elkezdésekor a munkaterületen behajtani tilos táblákat is kihelyeztek. Akkor élő videóban mutattuk meg, hogy az autósok mennyire nem veszik figyelembe a kihelyezett táblákat, és mintha azok ott sem lennének, simán behajtanak a lezárt útszakaszra. 

Most megismételtük a videót, a Paragvári utca két helyszínén 5-5 percet töltöttünk el és videóban meg is örökítettük, hogy ezalatt mennyi autó hajt be a lezárt területre. A számolást olvasóinkra bízzuk, annyit segítünk, hogy 3 autó szabályosan hajtott be, mivel utána ezen a területen álltak meg, így a "kivéve célforgalom" rájuk vonatkozott. Az összes többi autós szabálytalan volt. Szemfülesebbek 3 szabálytalan biciklist is észrevehetnek, ők a bicikliútra hajtottak be forgalommal szemben az amúgy is lezárt útszakaszról.

Már elkezdődött a Nádasdy utca felújítása is, itt ugyanígy lezárással kell számítani.

A jelenlegi törvények szerint a behajtás tilalmára vonatkozó szabályok megszegése 30.000 forint közigazgatási bírsággal és 4 előéleti ponttal büntethető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában